Övrigt

Financial Times: Så mycket tjänar Apple på varje Pay-transaktion

Vi har tidigare rapporterat om att Apple lyckats förhandla fram en avgift som bankerna måste betala företaget när deras kunder genomför transaktioner med hjälp av Apple Pay, men det har fram tills nu varit oklart hur hög denna avgift kommer att vara. Vi har heller inte vetat om det rör sig om en fast transaktionsavgift eller en procentuell.

Men nu säger sig Financial Times ha talat med insatta personer och belyser ämnet med ny intressant information.

Enligt finanssajten tjänar Apple en avgift som motsvarar 0,15% av alla varje transaktionsbelopp. En kund som med sin NFC-försedda iPhone eller Apple Watch spenderar 100 dollar i en butik genererar alltså 15 cent till Apples bankkonto.

Med tanke på den potentiella spridningen för Apple Pay, framförallt i ett internationellt perspektiv, kan det inom bara några år bli en ny stor intäktspost i Apples bokföring.

Läglig tid för lansering

Vi har tidigare också skrivit om lägligheten kring tiden för när Apple lanserar Apple Pay, vilket i teorin kan ge tjänsten ett lyft då majoriteten av alla handlare i USA om drygt ett år måste ha bytt ut sina kortterminaler till nya som fungerar med EMV-kort (kort med chip). Den anade förhoppningen från Apples och partnerbankernas sida är då att dessa handlare i samma veva passar på att skaffa terminaler som också är kompatibla med NFC-betalningar.

[source:http://www.ft.com/intl/cms/s/0/7ffa706e-3a63-11e4-bd08-00144feabdc0.html?siteedition=intl#axzz3D8oNtB6x “Financial Times”]

[related]Mer om Apple Pay[/related][display-posts tag=”apple-pay” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!