Övrigt

Facebook öppnar upp för inbäddning av statusuppdateringar

Facebook bädda in inlägg

Uppdatering: Se hur du kan kringgå Facebooks begränsning: LukaszLindell.se

Likt hur Youtube, Twitter och sedan nyligen också Instagram möjliggör för inbäddning av enskilda inlägg på externa webbsidor har nu Facebook också börjat tänka i de banorna.

Facebook i en startfas givit tillåtelse för en handfull stora webbsidor att bädda in enskilda Facebook-inlägg, oavsett om det endast rör sig om text eller om det är en statusuppdatering med en bild eller ett videoklipp. Till en början är det sajterna Bleacher Report, CNN, The Huffington Post, Mashable och People som kan bädda in inlägg, men fler sajter väntas få tillgång allt eftersom.

Det som gör det extra intressant är att dessa inbäddade delvis är interaktiva – är du inloggad på ditt Facebook-konto i samma webbläsare kan du gilla inlägget samt följa den som publicerat det utan att behöva lämna webbsidan i fråga. För att dela, läsa kommentarer eller skriva en kommentar skickas du dock till Facebook.com.

Huruvida Facebook tänker öppna upp för inbäddade inlägg för alla, som Twitter och Instagram, är i nuläget oklart. Likaså hur det blir om ett icke-publikt inlägg bäddas in. Siktet är dock antagligen inställt på kändisar, företag och andra publika Facebooksidor som inte har stängda profiler eller demografiskt begränsade inlägg.

Hur det ser ut i praktiken kan du se hos CNN som är en av de privilegierade nyhetssajterna.

[source: http://edition.cnn.com/2013/07/31/tech/social-media/facebook-embed-posts/index.html “CNN”,
http://www.theverge.com/2013/7/31/4575142/facebook-embedded-posts-statuses “The Verge”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!