Övrigt

Facebook Messenger utmanar iMessage med flera

Facebook-MessengerLarge

Facebook har släppt Facebook Messenger  och det är tydligt att man vill utmana iMessage som kommer med iOS 5 men även appar som Whatsapp. Det blir också mer och mer tydligt att våra mobiloperatörer kommer få klara sig med betydligt mindre pengar från SMS-trafik i framtiden. Appen finns till både iOS och Android.

“It’s just that the separate app has a few extra features. All your messages will still be in one place. Your conversation between you and your friends is now accessible anywhere you go.” -Peter Deng, Facebook

Det främsta funktionerna:

• Message friends, groups of friends or anyone in your mobile contacts
• Map your location, find your friends and make plans on the go
• Get mobile notifications so you never miss a message
• Include photos so friends can see what you’re doing

9to5mac har dessutom hittat en ännu dold funktion i appen, med stor sannolikhet kommer vi även kunna använda Facebook Messenger för videosamtal framöver.

Facebook Messenger har bara släppts i USA och Canada men kommer till fler marknader under de närmaste veckorna. Med tanke på det stora antalet användare som Facebook har så gissar jag att det här kommer bli stort, jag gissar också att Apple gärna hade stoppat den här appen från att nå App Store. Facebook får nu ett viktigt försprång på iMessage.

Via appadvice

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!