Övrigt

Facebook lanserar Shazam-liknande funktion

För alla amerikanska Facebook-användare har en funktion lanserats i iOS-appen: appen kan lyssna av TV-serier, filmer och musik och automagiskt lägga in det som identifieras i en statusuppdatering.

Tekniskt sett verkar det fungera på samma sätt som populära musiktaggningstjänsten Shazam, men ändamålet är inte detsamma. Medan Shazams främsta ändamål är att snabbt kunna visa vilken låt som spelas använder Facebook tekniken för att låta användare enklare komponera sina statusuppdateringar.

Det hela sköts sömlöst – samma sekund som statusuppdateringen börjar skrivas lyssnar appen via iPhone-mikrofonen av bakgrundsljudet och lägger till relevant information om något hittas.

Facebook musiktaggning 1

Fungerar endast i USA

För den som sedan tittar på statusuppdateringen finns möjlighet att lyssna på den taggade låten via Spotify, Rdio eller Deezer. TV-avsnitt taggas även med rätt säsong och avsnitt.

Funktionen är inledningsvis USA-specifik och där har Facebook lagt till stöd för 160 TV-kanaler och känner igen ett fåtal miljoner låtar. Huruvida denna funktionalitet kommer att rullas ut internationellt ordas det inget om.

[source: http://newsroom.fb.com/news/2014/05/a-new-optional-way-to-share-and-discover-music-tv-and-movies/ “Facebook”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!