Övrigt

Facebook köper upp företaget bakom appen Moves

Facebook hakar på tränings- och hälsotåget som verkar kunna bli nästa stora tekniktrend bland jättarna. Den lilla charmiga och stiliga appen Moves har länge funnits på iOS-enheter och sedan en kort tid tillbaka även för Android. Moves loggför rörelseaktivitet i bakgrunden och presenterar det sedan stilfullt i en tidslinje.

Appen har laddats ned över fyra miljoner gånger på de båda plattformarna den är tillgänglig.

ProtoGeo Oy, som företaget bakom appen heter, är ett finskt litet bolag som startades 2012. Nu, ett par år senare, meddelas det på företagets webbsida att de blivit uppköpta av Facebook. Köpeskillingen är ännu inte avslöjad.

Vad Facebook ska med sådan funktionalitet till är ännu inte förklarat av någon på något av de två företagen. På Moves webbsida och via ett utskick till alla registrerade användares e-postlådor berättas det i korthet att uppköpet är klart men att inga förändringar är att vänta den närmsta tiden.

All data som användarna samlar på sig när Moves används inte heller kommer att delas vidare till Facebook, skrivs det.

Uppdatering 6/5: Moves har nu ändrat sina användarvillkor med tillägget att användardata kan delas till Facebook och andra annan tredje part.

Appen kommer fortsättningsvis kunna laddas ned från både Apples och Google appbutiker.

Moves hittar du på App Store (gratis) och Google Play (gratis)

[related]Fler Facebook-uppköp[/related][display-posts tag=”Facebook+uppköp” exclude=”undefined” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!