Övrigt

Få notis på din Mac när din iPhones batteri håller på att ta slut

iBetterCharge heter en helt ny gratis-app som alla Mac- och iPhone-användare bör ta en titt på. Den lilla Mac-appen lever i menyraden och gör i allmänhet inget väsen ifrån sig – tills någon av dina iOS-enheter börjar får ont om batteri.

Lika enkelt som det låter fungerar det: när en av dina iOS-enheter börjar få låg batterinivå meddelar appen det för dig via en notis i OS X. Det går att ställa in vilka enheter du vill bli varnad för för och även hur låg batterinivån ska vara innan du får din första notis. Nivåerna som går att välja bland är 5, 10, 20 och 50%.

iBettercharge - notis på skärm

Det går även att välja att få en notis när en laddning är klar, det vill säga att laddningsindikatorn har nått 100%. Slutligen kan du välja ifall du enbart ska få en notisruta eller om det även ska höras ett varningsljud.

För att det hela ska fungera krävs ett fåtal vitala saker. För det första måste både din Mac och dina iOS-enheter vara anslutna till samma lokala nätverk. För det andra måste Wi-Fi-synkronisering vara påslagen för den eller de iOS-enheter du vill kunna bli varnad om. iTunes behöver dock inte vara igång, varken i för- eller bakgrunden.

Jag har kört appen i några dagar nu och måste säga att det är en riktigt trevlig funktion som jag numera antagligen skulle sakna ifall den försvann. Den har dessutom räddat mig en gång från att åka hem från jobbet med en urladdad iPhone.

iBetterCharge är som sagt helt gratis och finns att ladda ned från appens webbsida.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!