Övrigt

Elgato presenterar HomeKit-kompatibla produkter för det smarta hemmet

Just nu pågår mässan IFA 2014 i Tyskland och där har Elgato, som är mer kända för sina tv-produkter till iOS och OS X, presenterat produkter för det smarta hemmet. Först ut är en smart lampa som heter Avea och som får ses som en direkt konkurrent till Philips Hue.

https://www.youtube.com/watch?v=C2-DJrcN0fc

Avea behöver dock ingen brygga utan ansluts direkt via Bluetooth och kan ställas in för olika ljus-stämningar eller vägga dig på morgonen genom stegvis öka ljusstyrkan. Priset för lamporna startar på 39.95€.

elgato_eve_products

Samtidigt presenterades också Eve som är ett system för att övervaka ditt hem och det hela kommer bli kompatibelt med HomeKit i iOS 8. Systemet består av ett antal produkter så som mätare för luftkvalité, temperatur, luftfuktighet, lufttryck, energiförbrukning, vattenanvändning med mera.

elgato_eve

Pris och lanseringsdatum kommer presenteras snart. Appen för iOS kommer dock att vara gratis i App Store. Det finns ingen information om dessa produkter kommer vara kompatibla med Android men mig veterligen så har inte Elgato tidigare gjort några produkter för det operativsystemet.

[related]Mer från Elgato[/related][display-posts tag=”elgato” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”10″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!