Övrigt

Dyson släpper robotdammsugare

Dyson, bolaget som tillverkar saker som suger och blåser och som gav oss den bladlösa fläkten har precis gått ut med att man gör en robotdammsugare. 12 år efter att den första robotdammsugaren kom ut på marknaden ger de sig in i matchen, enligt dem själva för att man inte ville göra en gimmick utan en riktigt användbar pryl.

Andra robotdammsugare brukar i test få blandade betyg, och omdömet är oftast att de fungerar för att hålla efter, men man måste dammsuga manuellt också. Dyson säger att deras robotdammsugare kommer att ha en motor som är 20 gånger starkare än andra robotdammsugare, och istället för hjul har Dyson Eye 360 larvfötter som hjälper den att komma fram överallt.

Borsten är lite bredare än dammsugaren och löper längs med hela basen, och den har en kamera som tar 30 bilder i sekunden ur en 45° vinkel för att skapa sig en realtidskarta av omgivningen. Den har också en infraröd kamera för att se till exempel husdjur. Det finns också en app till din smartphone så att du kan kontrollera dammsugaren med den.

Dyson Eye 360 i sin laddningsstation

Dyson verkar resonera lite som Apple, och vänta på att tekniken blir mogen innan man släpper en produkt. Det låter som om man har löst flera av problemen med dagens robotdammsugare och gjort den effektivare på att suga upp smuts, undvika hinder och köra över trösklar.

Men ett av de största hindren kvartstår: att komma in under och mellan saker. Ett köksbord med stag under och sex stolar runt, under låga soffbord och andra trånga utrymmen lär förbli odammsugade även med en Dyson Eye 360.

Se Dyson (mannen bakom företaget) själv berätta om dammsugaren:

https://www.youtube.com/watch?v=NS5fgZHg6Pk

Dyson Eye 360 släpps först 2015, och första marknaden att få den blir Japan. Se mer av den på www.dyson360eye.com

[source:http://www.wired.com/2014/09/dyson-releases-the-eye-a-robot-vacuum-with-a-360-degree-camera/ “Wired”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!