Övrigt

DynDNS blir betaltjänst

Företaget Dyn, mest känt för sin tjänst med namnet DynDNS har tagit ett beslut som påverkar många användare världen över.

Användare med uppkoppling som använder sig av dynamisk IP-adress har tidigare kunnat registrera ett gratis domännamn hos DynDNS och fylla i uppgifter i sin hemmarouter som automatiskt skickat information till Dyn som sett till att domännamnet pekar mot rätt IP-adress.

Tjänsten har nästan blivit synonym med dynamisk DNS och finns ofta som enda alternativ för dynamisk DNS-uppdatering i routrar du kan köpa i hemelektronikhandeln.

Jeremy Hitchcock, VD för Dyn berättar i en bloggpost att företaget nu beslutat att börja ta betalt för tjänsten av flera olika anledningar. Jeremy påstår att användare utnyttjat tjänsten på felaktiga sätt samt att företaget nu vill fokusera på att göra en så bra betalversion som möjligt.

Användare av tjänsten har fram till 7 maj på sig att skaffa ett Dyn VIP-konto genom att beställa tjänsten Remote Access för 25 dollar per år.

En grupp med personer som tidigt var med och donerade pengar till tjänsten har nu belönats med livstids gratis tjänst hos Dyn, vilket måste ses som ett hjärtligt tilltag.

Var gärna med och diskutera alternativa lösningar i tråden DynDNS Free Försvinner i vårt forum.

[via:http://arstechnica.com/information-technology/2014/04/dyn-discontinues-free-dyndns-service-to-clean-up-its-ddns-network/ “Ars Technica”]
[source:http://dyn.com/blog/why-we-decided-to-stop-offering-free-accounts/ “Dyn”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!