Övrigt

Den nya vändbara USB-kontakten klar för masstillverkning

I dagarna blev standarden för nästa generations USB-kontakt (Type-C) klar och elektroniktillverkare kan nu börja implementera kompatibla USB-portar. Den största nyheten för den nya kontakten är att den är vändbar – det spelar ingen roll vilket håll den stoppas in, likt Apples Lightning-kontakt.

Den nya kontakten är tänkt att ersätta alla tidigare USB-kontakter, men då själva kontakten är mindre till sin storlek (8,4 x 2,6mm) kommer det gissningsvis krävas en lång tids användning av adaptrar tills dess att de gamla prylarna med de nuvarande kontakterna till en majoritet ersatts av nya produkter.

usb-type-c-02 usb-type-c-01

Utöver den glädjande nyheten att kontakten blir vändbar kommer kontakten också kunna leverera 100W ström vilket öppnar upp möjligheter för laddning och drift av mer elkrävande elektroniska prylar, som datorer och mindre bildskärmar. Hastigheter på upp till 10Gbps utlovas.

Inom en inte allt för avlägsen framtid bör scenariot som beskrivs nedan, och som inträffar alldeles för ofta, vara ett minne blott.

USB Comic Strip

 

[source:http://bit.ly/VgFYms “ExtremeTech”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!