Övrigt

Day One – Skriv ned dina tankar och minnen

day-one

Jag har aldrig tidigare ägt en dagbok eller sett någon fördel med att skriva ned vad som händer i livet. Efter att ha fått syn på Day One på Mac App Store funderade jag lite djupare på saken och beslutade mig för att ge det en chans.

Jag kom fram till att det kan vara nyttigt att låta varje dag bli en betydelsefull dag genom att ägna en tanke åt vad som hänt. Känslan av att sällan kunna erinra sig om vad som hänt bara ett par dagar bakåt är säkert inget unikt för mig. Att anteckna istället för att kort fundera över vad som hänt gör mig mer medveten. Det kräver lite mer tankeverksamhet för att formulera något i text än att bara flyktigt låta tanken passera.

day-1

Day One kan inte bli enklare att använda, för att snabbt skriva ett inlägg trycker du på ikonen i menyraden och får då fram dialogrutan ovan. Skriv ned det som cirkulerar i huvudet och tryck sedan på spara så hamnar det genast i Journalen. Väl inne i journalen kan du läsa dina tidigare inlägg, detta gör du enklast genom att titta under dagar eller via månadskalendern. För att du inte ska glömma att anteckna kan du lägga till larm på tider som passar dig bäst.

För att slippa problemet med att inlägg hamnar på olika platser, kan du välja att synka Day One via Dropbox. Säkerheten är inte heller något du behöver oroa dig för, det är enkelt att sätta ett lösenord både på Macen och på din iOS-enhet. Applikationen gör allt rätt, det enda negativa jag har att säga är att priset för Mac-versionen är en aning högt.

Day One för Mac finns på Mac App Store och kostar 75 kronor – Day One - Bloom Built, LLC

Day One för iPad, iPhone och iPod touch finns på App Store för 15 kronor – Day One (Journal/Diary) - Bloom Built, LLC

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!