Övrigt

Cyanogen startar företag och går sin egen väg

Många androidanvändare har upptäckt fördelen med att installera CyanogenMod, en slags motsvarighet till jailbreak på iOS-enheter som ger användaren fler funktioner än vad Android tillåter från start.

Bland de utökade funktionerna hos CyanogenMod kan nämnas möjlighet till att överklocka processorn, ansluta USB-enheter och ändra teman.

CyanogenMod har hängt med ända sedan september 2008 då den första androidtelefonen HTC Dream, även kallad G1, kom ut och har med sina cirka 8 miljoner användare näst intill blivit synonymt med att “roota” sin androidenhet.

I veckan gick Cyanogen, gänget bakom CyanogenMod ut med information på sin hemsida om att det nu är dags att ta nästa steg. Företaget Cyanogen Inc har startats för att lansera en fristående kommersiell version av Android. 17 personer har anställts och 7 miljoner dollar har dragits in i finansiering.

Målet sägs vara att motverka fragmenteringen som för nuvarande är ett stort problem på Android-plattformen med flera modeller som får tillgång till uppdateringar sent eller i vissa fall inte alls.

På webbsidan nämns att samtal redan har förts med en hårdvarutillverkare och att de tittar på fler möjligheter att tjäna pengar på plattformen.

För att förenkla den tidigare ganska krångliga  installationen på din nuvarande androidenhet kommer en CyanogenMod installer-app att lanseras på Google Play.

[via: http://www.swedroid.se/cyanogenmod-far-7-miljoner-i-ryggen-vill-bli-storre-an-windows-phone/ “Swedroid”]
[source: http://www.cyanogenmod.org/blog/a_new_chapter “CyanogenMod.org”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!