Övrigt

Canal Digital lanserar direktsänd tv i din iPad

Canal Digital lanserar idag tjänsten Canal Digital ToGo som innebär att du kan se på tv i din iPad. Tjänsten kräver att du är kund hos Canal Digital men för befintliga kunder är den helt kostnadsfri fram till 31 mars 2015.

Canal Digital ToGo består av tre delar. Dels direktsänd tv från nedanstående kanaler men också veckoarkiv samt C More Play om du har dessa kanaler i ditt kanalpaket.

canal_digital_togo_kanaler

Efter 31 mars 2015 kommer tjänsten att kosta 79 kronor per månad. Trevligt är dock att när tjänsten övergår att kosta pengar kommer man behöva beställa igen så man inte råkar testa för att sedan glömma bort att man inte vill ha den.

Som befintlig kund hämtar du bara hem appen från App Store och loggar in med samma inloggning som du har till Min Sida hos Canal Digital. En version för Android är planerad till första halvåret 2015 men då Canal Digital har fler användare med iPad jämfört med Android så prioriteras iOS-versionen.

canal_digital_togo_tv

När jag testade det som hastigast nu så upplevde jag att bildkvalitén tyvärr har en del att önska. Det startade snabbt i dålig kvalité som efter några sekunder blev bättre, vilket är helt i sin ordning, men det var ändå ingen klar bild trots riktig snabb internetuppkoppling.

Det verkar också som att appen inte stödjer AirPlay så du kan inte enkelt använda för att exempelvis streama till din tv i sovrummet som kanske saknar tv-box från Canal Digital. Riktigt synd, eller dåligt om man vill se det så. Visserligen går det att spegla hela skärmen men det innebär att bilden inte fyller ut hela din tv och är allmänt ett krångligare sätt.

Läs mer om Canal Digital ToGo

Canal Digital GO för iPad hämtar du gratis i App Store.

[source: http://www.canaldigital.se/kundservice/kundservice-informerar/2014/Nu-kan-du-titta-pa-tv-i-din-iPad/ “Canal Digital”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!