Övrigt

Bugshot, ny app för felrapportering från Marco Arment

bugshot

Så enkel men ändå så genomtänkt och användbar. Bugshot gör inte mer än låter dig sätta ut pilar och orangea fyrkanter på skärmdumpar samt låter dig dela resultatet, men det är så användbart.

Hur många gånger har man inte skärmdumpat nått fel eller något roligt och mailat eller delat bilden på Facebook/Twitter. Problemet är att man ofta fått beskriva vart i bilden mottagaren ska titta. Bugshot löser det detta genom att du superenkelt placerar en pil mot eller en fyrkant runt det viktiga i bilden.

Överst i appen väljer du pil eller fyrkant och placerar genom att peka och dra. Placera om genom att dra och ett dubbelklick tar bort om du råkat placera fel. Genomtänkt är också att det endast är skärmdumpar från Kamerarullen som visas och inte dina vanliga bilder.

Den färdiga bilden kan sedan sparas tillbaka till Kamerarullen, mejlas, kopieras, skrivas ut eller delas på Twitter och Facebook. Varför man skulle vilja tilldela till en kontakt förstår jag inte riktigt men funktionen finns trots allt.

Läs mer på marco.org/bugshot

Bugshot för iPhone och iPad kostar 7 kronor i App Store.

Bugshot - Full City

Att skärmdumpa vad som visas på din iPhone eller iPadskärm är enkelt. Tryck ner Hemknappen och sovknappen (den på ovansidan) samtidigt. Din iPhone kommer att blinka till och bilden sparas i din Kamerarulle i bildappen.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!