Övrigt

Blue Tiger – en tryckkänslig penna till iPhone och iPad

Blue Tiger är ett arbetsnamn på en ännu ej lanserad produkt från företaget Ten One Design som kan visa sig bli riktigt populär beroende på vad det slutliga priset visar sig bli. Det är en batteridriven stylus som känner av hur hårt den pressas mot en yta. Med hjälp av nya Bluetooth 4.0 som Apple integrerar i alla nya produkter kan Blue Tiger upprätthålla en trådlös kommunikation med en iPhone, iPad eller iPod Touch och hela tiden rapportera hur hårt pennan pressas mot skärmen. Det i sin tur gör att mjukvaran (appen) till exempel kan avgöra hur tjocka streck som ska ritas upp.

Blue Tiger har också en liten LED-display som bland annat är tänkt att kunna visa vilken färg som den för tillfället valda färgen. Byter du färg i appen så ändras färgen på pennans lilla display. Ännu finns bara ett par demo-appar för allmän beskådning, men Ten One Design propsar på att andra utvecklare ska ladda ned deras SDK och implementera tekniken i deras egna appar.

[youtube id=RrEB9xGGcLQ]

Den största nackdelen idag med diverse stylus-varianter är att man ofta kommer åt skärmen med handen vilket leder till oönskade inmatningar. Detta ska Blue Tiger råda bot på genom att helt och hållet kunna stänga av touch-funktionaliteten när Bluetooth-pennan används, och på så sätt endast registrera inmatningar från Blue Tiger.

Bluetooth 4.0 ska ha betydligt lägre strömförbrukning än förra versionen av protokollet, och det tack vare smartare och mer effektiv signalhantering. Enligt Ten One Design kan batteridrivna Bluetooth-tillbehör klara sig i månader utan att behöva laddas. En annan fördel är att man inte behöver “para/koppla ihop” produkter som stöder Bluetooth 4.0; det ska bara vara att sätta igång dem och börja använda direkt.

Läs mer om projektet på Ten One Design, och vi kommer garanterat återkomma med en recension när och om Blue Tiger lanseras.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!