Övrigt

Blizzard lanserar Hearthstone: Heroes of Warcraft i skarp version

Det World of Warcraft-baserade spelet Hearthstone: Heroes of Warcraft har efter en kort öppen betaperiod under våren nu lanserats i skarp version.

Det kortbaserade spelet är i grunden kostnadsfritt att spela och innehåller ett flertal ikoniska karaktärer och andra inslag från den numera klassiska Warcraft-världen. Men har du ett generöst påfyllt kreditkort kan du köpa dig till en lite smidigare framgång i spelet.

I korthet är Hearthstone ett tur- och kortbaserat spel som enligt utvecklarna spelas i ett högre tempo än liknande kortspel. Klassiska inslag som att levla upp och låsa upp nya karaktärer och items finns givetvis, likaså det viktiga guldet. Med dina kort ska du sedan duellera mot andra spelare.

Vidare ska inlärningströskeln vara väldigt låg så att så många som möjligt snabbt ska kunna sätta sig in i hur det fungerar. Att spelets övergripande Game Guide består av ett bildspel med sex korta instruktioner visar att Blizzard lagt stort fokus på just det.

Nedan kan du se hur en så kallad Duel utspelar sig:

https://www.youtube.com/watch?v=pWChQt53Zzw

Lanseringen idag är enbart för Windows och Mac – mobila versioner för Android, iPhone och iPad är dock på gång, vilket de flesta som är intresserade av Hearthstone vänta ivrigt på. Spelet passar sig antagligen utmärkt för lite casual gaming med en tablet i soffan.

Hearthstone laddas ned direkt från spelets webbsida.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!