Övrigt

BetterSnapTool – bättre fönsterhantering i Mac OS X

BST-1

Säga vad man vill om Windows men en riktigt användbar funktion som finns i Windows 7 är “Aero Snap” som gör det riktigt enkelt att positionera öppna fönster på din skärm utan att behöva i några hörn och försöka passa in två fönster bredvid varandra. Tillvägagångssättet är enkelt: ta tag i ett fönster, dra det till kanten på skärmen och släpp.

Som tur är finns det ett flertal olika appar till Mac OS X som åstadkommer i princip samma sak. De kanske mest kända heter Cinch och Divvy, men det känns inte riktigt som att prislapparna på 49 kr respektive 105 kr är berättigat för enbart denna funktion. Ett billigare alternativ, som på många sätt också är bättre, är BetterSnapTool.

Den största skillnanden mellan BetterSnapTool och dess konkurrenter är först och främst mängden inställningar som du kan grotta ner dig. BetterSnapTools ser tillsynes ut att vara en blyg liten app, med enbart en ikon i menyraden. Men appens inställningspanel som du kommer åt via menyraden låter dig anpassa de flesta aspekter av funktionen, så att det beter sig precis som du vill.

BST-2BST-3

Du får tillgång till en rad olika “zoner” som du kan fästa dina fönster, och du kan i inställningarna välja vilka zoner som ska vara aktiva samt hur länge du ska behöva hålla ett fönster vid en zon för att det ska fästas. En animation visar hur fönstret kommer anpassas och du fäster fönstret i zonen genom att släppa taget om det. Drar du ett fönster till toppen av skärmen förstoras fönstret så att det täcker hela skärmytan. För att få fönstret att återgå till sin ursprungliga storlek drar du bara bort fönstret från zonen.

BST-4BST-5

Animationerna som visas innan du fäster fönstret kan anpassas på alla tänkbara sätt. Vidare kan du också ställa in olika kortkommandon för olika zoner, speciellt användbart för dig som hellre använder tangentbordet än musen. BetterSnapTool har heller inga som helst problem att fungera tillsammans med Lions olika skrivbord eller Snow Leopards Spaces, som de andra alternativen ibland misslyckas med.

BetterSnapTool kostar 15 kr och finns att köpa på Mac App Store

BetterSnapTool - Andreas Hegenberg

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!