Övrigt

Betaversion av OS X Yosemite når en miljon användare i morgon

Efter fyra utvecklarversioner av Yosemite planerar Apple att släppa lös en betaversion av operativsystemet till 1 miljon användare. För att få tillgång krävs det att du registrerar ditt intresse hos Apple.

Det var i april i år som Apple öppnade upp för publika registreringar till deras nya betaprogram för OS X. Vem som helst med ett Apple ID-konto kunde registrera sitt intresse för att testa betaversioner av Mavericks. Nu öppnas ett liknande program för Yosemite.

På Apples sida för betaprogrammet för Yosemite kan du anmäla ditt intresse genom att logga in med ditt Apple ID-konto. När betaversionen görs tillgänglig under morgondagen får du via e-post en nedladdningkod som används i Mac App Store.

Endast för den första miljonen användare

Registreringen är dock endast öppen för en miljon användare, enligt The Verge, även om Apple själva inte nämner något om den gränsen. På registreringssidan står detta klart och tydligt (när du inte är inloggad). Är du intresserad bör du dock ta det säkra före det osäkra och skynda dig att regsitrera dig.

Betaversionen som släpps i morgon (torsdag 24/7) är densamma som utvecklare fick tillgång till i måndags. Framtida uppdateringar kommer vara mer frekventa för utvecklare, medan betatestarna får nöja sig med större uppdateringar mer sällan.

OS X Yosemite beta program 1

Innan du installerar betan

Det är ytterst viktigt att du vet vad du gör innan du installerar betaversionen av OS X Yosemite. Betaversioner är inte på något sätt ämnade att användas professionellt eller på datorer som används flitigt och som behöver fungera 100%. Vissa saker krånglar, fungerar inte eller rent ut sagt fattas. Det bästa är därför om du installerar betan på en sekudnär partition eller på en sekundär Mac.

  • Installera inte OS X Yosemite Beta på din huvuddator om du är i behov av en pålitlig och stabil dator dagligen.
  • Gör en färsk backup på hela din dator, via Time Machine eller om du använder en annan backuptjänst.
  • Installera framtida uppdateringar allt eftersom de släpps. Så småningom kommer du kunna uppdatera till den slutgiltiga versionen av Yosemite

Du anmäler dig och hittar mer information om betaprogrammet hos Apple.

[source: https://appleseed.apple.com/sp/betaprogram “Apple”, http://www.loopinsight.com/2014/07/23/os-x-yosemite-public-beta-to-be-released-july-24/?utm_source=loopinsight.com&utm_campaign=loopinsight.com&utm_medium=referral “The Loop”, http://www.theverge.com/2014/7/23/5929295/apple-mac-os-x-yosemite-beta-one-million-people “The Verge”]

Läs mer om OS X Yosemite: 

[related]OS X Yosemite[/related][display-posts tag=”Yosemite” image_size=”thumbnail” orderby=”date” posts_per_page=”15″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!