Övrigt

Bahnhof stänger ned Lexbase.se

Läs också: Lexbase: “Vi bad Bahnhof stänga ned sajten”

Turerna kring Lexbase fortsätter och nu är det internetleverantören Bahnhof som under onsdagskvällen meddelar om att Lexbase.se har stängts ned. Orsaken sägs vara säkerhetsbrister i kombination med systematiska intrångsförsök.

Lexbase är kund hos Bahnhof där de har en hyrd serverplats och enligt Bahnhof själva handlar beslutet om att stänga ned sajten om låg säkerhet från Lexbase sida som eventuellt kan ha bidragit till att kunders betalinformation spridits.

Bahnhof meddelar att attackerna mot Lexbase har intensifierats under dagen. Det i kombination med låg säkerhet och ett flertal säkerhetsbrister på Lexbase.se gör att Bahnhof befarar att man kan ha kommit över inloggningsinformation till de olika betalningsalternativen som Lexbase erbjuder sina kunder.

Detta var något som Bahnhof inte kunde acceptera och valde då något som de själva anser vara mycket ovanligt: att stänga ner hela webbsidan. Bahnhof är tydliga med att den låga säkerheten som Lexbase använder sig utav är helt och hållet deras ansvar och inget Bahnhof kan klandras för.

– Att säkerheten varit så låg att uppgifter kunnat spridas utanför Lexbase tjänst är förstås beklagligt, men är något Lexbase helt och hållet ansvarar för själva. Vi tillhandahåller uteslutande serverplats och uppkoppling till internet. Däremot kan vi inte acceptera rent brottsliga handlingar, som hackerangrepp inriktade på att fånga upp betalinformation. När våra kunders tjänster drabbar tredje part måste vi agera, säger Andreas Norman, styrelseordförande på Bahnhof

De meddelar även att personer som använt tjänsten och betalat med kontokort eller paypal-konto omgående bör kontakta både Lexbase och respektive bank för vidare instruktioner:

“Du som registrerat dig som kund hos Lexbase och har lämnat ifrån dig betalinformation, exempelvis inloggningsdetaljer, bör omgående ta kontakt med Lexbase och/eller din bank för vidare instruktioner.”

Hur oroliga kunder ska få kontakt med Lexbase är i nuläget oklart. Företagets registrerade telefonnummer går ej att komma fram på och då webbsidan är nedstängd är det svårt att få tag på andra kontaktuppgifter. Lexbase har dock en Facebook-sida som eventuellt kan gå att använda för kontakt, likaså ett Twitter-konto. Till SvD säger Bahnhofs kommunikatör Jon Jordås att även de försökt nå representanter för Lexbase utan att lyckas.

Du som vet med dig om att ha använt tjänsten och betalat för att få ladda hem en domstolshandling bör i första hand kontakta din bank och/eller PayPal.

Läs Bahnhofs pressmeddelande

Uppdatering: I ett eget pressmeddelande dementerar Lexbase Bahnhofs påstående om att sajtens stängdes ned på eget bevåg. Läs mer

[related]Mer om Lexbase[/related]
[display-posts tag=”lexbase” image_size=”thumbnail” orderby=”date” posts_per_page=”3″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!