Övrigt

Både ny hårdvara och mjukvara för Apple TV sägs vara gång

När iOS 7 släpps den 18 september så kommer också Apple TV enligt AllThingsD att få en uppdaterad programvara.

People familiar with the company’s plans say Apple TV is scheduled for an internal overhaul on September 18th, the same day Apple releases its iOS 7 mobile operating software.

En av nyheterna sägs vara att du via din iOS-enhet ska kunna spela upp filmer som du köpt via iTunes Store på en annan persons Apple TV. Det handlar dock inte om AirPlay i vanlig mening utan den personens Apple TV kommer hämta videoströmmen direkt från iTunes-molnet som sedan början av året även finns i Sverige.

Personligen hoppas jag att Apple TV får några nya appar för den svenska marknaden. Exempelvis en app för HBO Nordic skulle vara trevligt att ha. I USA finns den redan men vi här hemma har fått fortsätta bråka med hemska appar till andra plattformar eller svurit över webbsidan.

Vad gäller ny hårdvara så säger den välinformerade mannen MG Siegler på Twitter att de som ser fram emot ny mjukvara om en vecka kommer bli riktigt exalterade när en ny Apple TV presenteras nästa månad. MG Siegler jobbar på Google Ventures och kommer tidigare från TechCrunch där han har fortsatt som kolumnist. Så han har mycket kontakter i branschen vilket gör att ryktet får en del trovärdighet.

I guess those excited about a software refresh in a week are gonna be *really* excited when new Apple TV hardware is unveiled next month.

Om han fått någon ny information sedan han diskuterade saken i The Talk Show är oklart men då var det november som var datumet. Det kan så klart vara så att den presenteras under oktober medan säljstart sker i november.

Nyheten i denna hårdvara ska vara ett nytt sätt att styra den och det ska inte röra sig om röststyrning. Apple har tidigare visat intresse för Primesense, företaget bakom Kinect-kameran så kanske är det något i den stilen vi kommer få se. Om ryktet stämmer vill säga…

Fler nyheter om Apple TV:

[display-posts id=”76470, 75145, 62137″ image_size=”thumbnail” orderby=”date”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!