Övrigt

Att filmbolagen aldrig lär sig

warnerbros Läste på padgadget.com att filmbolaget Time Warner nu har dubblat tiden från att en film släpps på DVD (antar desamma gäller Bluray) till att man kan hyra den från 28 till 56 dagar. De tror att detta kommer öka försäljningen av DVD men förmodligen blir det tvärt om. Folk blir ännu mer sura över att filmen inte finns att hyra och kommer istället söka sig till illegal nedladdning.

Först vill de att folk ska se filmen på bio och sedan köpa den på DVD så att de får största möjliga avkastning. Jag förstår hur de tänker men det blir ändå så fel för oss, deras kunder, och i slutändan dem själva.

Personligen skulle jag helst vilja se filmen hemma i soffan direkt den släpps istället för att gå på bio. Jo, det är kul att gå på bio, men har man en liten dotter så är det liksom inte bara att gå på bio när som helst enligt det schema som biografen väljer. Nej, hellre betalar jag och ser filmen hemma för enkelhetens skull.

Jag är inte den som vill se filmerna flera gånger heller så jag vill inte köpa filmen, men när man hyr en film så måste man oftast se klart filmen inom 24 timmar. Hur korkat tänkt är inte det. Börjar man se en film klockan 20.00 så måste man ha sett klart filmen innan 20.00 dagen efter. Dessutom är filmen inte alls i så bra kvalité som man får på en Bluray eller ens DVD. Låt oss ladda hem filmen i riktigt bra kvalité och ge oss en vecka på att se den. Kan det vara så svårt att lösa? Är de rädda att de digitala kopiorna ska spridas på nätet? De finns ju redan där.

Hänvisar återigen till hur man har det som förälder, vi gillar också film men man kanske måste dela upp en film över flera kvällar. Kanske orkar man inte vara uppe en vardagskväll och se klart en film, plus att kvällen efter kanske barnet har fotbollsträning eller en annan aktivitet. Filmbolagen gör det inte lätt för oss och vill göra det ännu sämre. Varför inte göra det lätt för oss att se film hemma i bra kvalité

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!