Övrigt

Aprilskämten du inte får missa

Första april är över och med det också det skeptiska läsarögat – för varje år verkar skämten bli mer och mer välgjorda, trovärdiga och överraskande.

Även om en hel del var alldeles för uppenbara och på gränsen till tråkiga finns det ett gäng roliga, välgjorda och genomtänkta skämtartiklar som säkerligen fick både en och annan att höja på ögonbrynen.

2014 års skämt kretsade en hel del kring uppköp – att stora företag skulle köpa, sälja eller ge bort andra stora företag. Hela den globala företagsvärlden skulle hamna upp och ner om skämten blev verklighet.

Bland annat skulle Facebook har köpt upp både Rockstar och Flappy Bird, sistnämnda för 70 miljarder (säga vad man vill om skämtet, men namnet “Flappyface” har ett riktigt härligt schvung i sig), och reparationssajten iFixit hade en hyfsat trovärdig notis med tillhörande pressrelease om att de “nu till slut” blivit uppköpta av Apple.

iFixit Aprils fools

Vi har samlat en del av de som vi själva fann lite extra roligt, överraskande eller uppseendeväckande. Array.se:s eget lurendrejeri om nya “Mac mini C” antar vi att du redan har gått på – likaså Ica:s riktigt välgjorda reklamklipp om Ica Glasses.

För dig som vill titta igenom en större skara skämtartiklar rekommenderar vi samlingssidan på neenya.se, där det även går att rösta på bästa skämtet.

 

Hojta till i kommentarerna ifall vi missat någon spektakulär!

[line]

P.st – kolla upp vad som helst om vem som helst

En riktigt seriös låtsastjänst från Bahnhof som på ett humoristiskt sätt simulerar hur det skulle vara att kunna söka fram privat internetaktivitet om vad som helst. Sugen på att läsa grannens sms, se någons senaste Skype-samtal, eller veta vilken upplösning personen i fråga har på sin skärm? Inga problem, bara att knappa in personens namn och adress på p.st!

p.st

[line]

Kodak lanserar framkallningsdrönare

Have you ever found yourself on a remote mountain top, miles away from civilization, or even enjoying the comfort your own backyard and thought, “I really wish there was a Picture Kiosk here”?

blog4blog1blog3

Med Kodak Picture Kiosk Drone blir det möjligt att snabbt få en portabel, flygande framkallningsmaskin skickad till dig, oavsett var du befinner dig. Perfekt för då du bara måste framkalla en selfie.

[line]

IKEA PAX 2014 work-out-closet

Ikeas prank för dagen var att hjälpa de som vill kombinera möblemang med träning. Diverse IKEA-produkter för träningsändamål har tagits fram för att förenkla vardagsträningen för den stora massan. Vad sägs om RÄCKA hävstångsset för 179 kronor, eller en BJURSTA bänkpress för under tusenlappen?

ikea_hemmagym_inspiration_1_0[line]

Lappland blir Appland

Lokaltidningen.nu kunde vi läsa att det alltmer urholkade Lappland byter namn till Appland. Allt för att inlandsborna ska kunna visa att de absolut kan “hänga med i tiden” och “visa framfötterna”.

[line]

Herrljunga blir Henljunga

3223124_612_344

Herrljungas politiska ledning siktar mot en helt könsneutral kommun och för att nå dit byter orten namn till Henljunga, rapporterade Sveriges Radio. Kommunledningen vill helt enkelt “tvätta bort gubbstämpeln” och längre vara ett hinder för kvinnor. Testskyltar har redan satts upp och om ett år ska antalet ökade graviditeter sammanställas i en del av utvärderingen.

[line]

Nokia nylanserar 3310

I en nostalgisk handling med hopp om ännu en succé lanserar Nokia en ny version av den 14 år gamla modellen 3310. Modellen ska ha omarbetats för Windows Phone och utrustats med bland annat en kamera med 41 megapixlar.

3310-pureview-feat 3310-pureview-in-line1

[line]

Bookbook-fodral för iMac

Det populära Bookbook-fodralen som finns för de flesta Apple-produkter ska äntligen också lanseras för iMac. Tyvärr är den enbart för 27-tumsmodellen av iMac – ni med den mindre modellen får fortsätta bära runt på den utan något skydd.

[line]

BeardSwipe – lås upp iPhone med ditt skägg

Från iStrategyLabs kommer helt unika BeardSwipe – likt Apples Touch ID ska det gå att låsa upp en iPhone genom att enbart trycka eller smeka ditt skägg mot skärmen. Säkerheten ska vara total då inget skägg är den andre lik – en Beardprint är lika unik som ett fingeravtryck.

swipe-to-beard

[line]

SelfieBot – svävare som fotar dig

Orbotix, som tillverkar radiostyrda bollar, lanserar helt nya, banbrytande Selfiebot – en produkt som gör att du aldrig mer missar de tillfällen du bara önskar att du tagit en selfie, men inte kunnat eller glömt. Selfiebot är liten svävande boll följer med dig dagarna i ända och tar just de kort du själv missar.

https://www.youtube.com/watch?v=ZaR4X2iJo6M

[line]

Google översätter text till Emoji-symboler

Att snabbt lyckas hitta en passande Emoji-ikon är inte så enkelt, vilket Google nu förstått. Med en helt ny funktion i Chrome för Android och iOS går det nu att snabbt låta webbläsaren tolka dina ord och översätta dem till en passande Emoji-ikon. Användningsområdet för denna teknik är obegränsad!

https://www.youtube.com/watch?v=G3NXNnoGr3Y

Google är antagligen det företag som tar aprilskämten på störst allvar, och låter i princip alla deras olika divisioner och avdelningar gå loss på att släppa aprilskämt. För dig som vill se alla i en lång lista finns givetvis en lämplig samlingsartikel.

Bland kan du få läsa om Gmail Shelfie, Nest:s samarbete med flygbolag för att reglera varje sätes temperatur individuellt, Wazes nya datingfunktion “WazeDates” och mycket, mycket annat.

[line]

Årets bästa skämt – enligt dig?

Fastnade du för något speciellt skämt i år? Blev du extra lurad av någon om något? Dela med dig i kommentarerna!

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!