Övrigt

Apples utbytesprogram för piratladdare nu igång i Sverige

Precis som väntat har nu Apple utökat det utbytesprogram för piratladdare som presenterades tidigare i sommar, och programmet gäller nu ett trettiotal länder. Orsaken till utbytesprogrammet är de till flertalet anmälda händelser om olyckor och till och med dödsfall som orsakats vid laddning av iPhone, vilket Apple nu härlett till billiga piratladdare.

Alla som nu har sådana piratladdare kan ta sig till närmsta Apple Store eller auktoriserade Apple-butik och få köpa en orginalladdare för ett reducerat pris – 89 kr. Erbjudandet är per enhet och du måste förutom att ta med en tredjepartsaddare ta med din iPhone, iPad eller iPod touch. Intressant nog gäller detta alla tredjepartsladdare, oavsett om de är billiga kopior eller gediget konstruerade med rätt märkning.

Den cyniske ser det här som ett PR-trick från Apples sida, ett opportunistiskt och kostnadsmässigt relativt billigt knep, medan den lite mer gladlynte tackar och tar emot rabatten på fyra tjugolappar. Oavsett så vore det kanske på sin plats med en bestående prissänkning på Apple-laddare överlag, både till iOS-enheter och bärbara Macar, som ligger rätt högt i pris.

Ingen information finns att hitta på Apples vanliga sida för utbytesprogram, men på den särskilda sidan för programmet för dessa laddare finns de officiella regelverket att läsa på engelska. Om du är osäker på om du har en piratladdare kan du med Apples hjälp identifiera den.

Erbjudandet gäller till 18 oktober 2013.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!