Övrigt

Apples SIM-kortdesign vald som nästa generations standard för nano-SIM

Apples förslag. Se fler bilder och ritningar via länken till The Verge i slutet på artikeln.

Vi har fortlöpande skrivit om händelseförloppet kring valet av nästa generations SIM-kortdesign där Apple och Nokia framställts som de två som bråkat med varsin design av det som i folkmun kallas för nano-SIM-kort. ETSI är den brancshorganisation där valet avgörs och i fredags bestämdes det att det designförslag som Apple och en mängd andra medlemmar i ETSI stod bakom kom ut som segrare vid omröstningen.

Efter mycket om och men stod det mellan två olika designer som medlemmarna i ETSI röstade om i fredags, och det enda som särskiljde de båda efter alla kompromisser var en liten skåra i SIM-kortets utformning som skulle möjliggöra för click-in-funktioner, där simkortet likt många SD-kort kan klickas in och klickas ur själva SIM-kortsmekanismen i framtidens prylar. Det var kompromissförslaget från RIM och Motorola som tryckte på en design med stöd för sådan funktionalitet. ETSI själva har inte publicerat några detaljer kring den nya, klubbade SIM-kortdesignen, men enligt internationella MacWorld.com är det just Apples förslag som vunnit – alltså det förslag som inte har någon click-in-funktionalitet, utan enbart är ett avskalat micro-SIM-kort.

Funktionsmässigt är det inga skillnader, utan det är enbart den fysiska storleken som blivit mindre, vilket i sin tur ger upphov till mer plats till övrig elektronik i små prylar.

Om du är intresserad av detta lilla drama i teknikbranschen kan du läsa mer i våra tidigare inlägg (i kronologisk ordning):

Nästa generations SIM-kort (nano-SIM)
ETSI skjuter upp omröstningen om nästa generations SIM-standard (nano-SIM)
Valet av nästa generations SIM-kort kan avgöras denna vecka
RIM och Motorola visar upp en kompromiss gällande nano-SIM
VIA: 9TO5MAC
KÄLLA: MACWORLD.COM
BILD: THE VERGE
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!