Övrigt

Apples Podcaster uppdaterad med rejäla förbättringar

Podcaster 1.2

Uppdaterad design – väck med kasettbandspelaren

En trevlig uppdatering till Apples podcast-app “Podcaster” släpptes under gårdagen med en helt del förbättringar. För det första är nu den kritiserade och märkliga kasettbandsanimationen och dess accessoarer helt borta från appen. Tidigare kunde man svepa upp omslaget för en podcast för att nå inställningar för insomningstimer och uppspelningshastighet och där fanns en animerad imitation av en ett kasettband som många länge ifrågasatt.

Hela “Spelas nu”-vyn har fått ny design och de olika knapparna är betydligt mer lättare att komma åt. Precis som Musik-appen i iPhone får du nu fram en spårlista när du “vänder” på omslaget – i detta fall en lista på alla podcastens avsnitt.

Podcaster 1.2 Podcaster 1.2Podcaster 1.2

Mina stationer – spellistor som uppdaterar sig själva

Under en ny flik kallad “Mina stationer” finns nu en ny funktion: spellsitor. Även om Apple väljer att kalla dessa spellistor för “stationer” är de i praktiken inget annat än smarta spellistor. Där kan du nu skapa dina egna spellistor och lägga till podcaster från alla de du prenumererar på. Du kan välja hur många avsnitt från varje prenumeration som ska läggas till och listorna fylls sedan automatiskt med nya avsnitt i datumordning från de valda podcasterna. I spellistan “On-the-Go” kan du till skillnad från andra spellistor lägga till enstaka avsnitt från dina prenumererade podcaster. Alla stationer lagras i iCloud och synkroniseras mellan dina enheter.

Äntligen fungerar iCloud-synkroniseringen mellan iOS-enheter

De sedvanliga prestanda- och stabilitetsförbättringarna listas av Apple i versionsanteckningarna, och denna gången verkar det som att de faktiskt är berättigade att stå listade där. Hela appen känns betydligt rappare och för första gången någonsin sedan appen lanserades för nio månader sedan fungerar synkroniseringen över iCloud relativt tillfredställande.

Lägger du till en ny prenumeration på din iPad dyker den nu också automatiskt upp på din iPhone och vice versa. Det samma gäller även när prenumerationer tas bort. Spelpositionen för varje avsnitt synkroniseras nu korrekt och ett fåtal timmars intensivt testande synkroniseras övrig information också korrekt. Inställningarna för varje prenumeration är dock fortfarande enhetsspecifika, vilket jag personligen föredrar.

Apple har dessutom lagt till en uppdatera-knapp för att forcera en uppdatering mot iCloud, men eftersom appen nu (snabbare än någonsin) själv gör en snabb synkronisering mot molnet varje gång man växlar till appen känns denna knapp rätt onödig.

Nu fattas bara två (viktiga) saker

Det Apple behöver ta tag i nu är dels en inkludering av iTunes i iCloud-synkroniseringen vad gäller spellistor, spelpositioner och prenumerationer, och dels erbjuda pushnotiser för nya avsnitt. Att Podcaster kan ladda ned nya avsnitt i bakgrunden, men inte meddela oss om dem, är oförklarligt dåligt.

Alla nyheter i version 1.2:

• Skapa egna stationer med dina favoritpodcaster som uppdateras med nya avsnitt automatiskt.
• Välj själv om stationen ska börja spela det nyaste eller äldsta ohörda avsnittet först.
• Dina stationer lagras på iCloud och hålls uppdaterade på alla dina enheter.
• Skapa en On-The-Go-spellista med din egen lista med avsnitt.
• Spellistor som synkroniserats från iTunes visas nu i Podcaster.
• Vyn Spelas nu har fått en ny design med ännu mer lättanvända uppspelningsreglage.
• Löser ett problem med att återuppta uppspelning när programmet öppnas på nytt.
• Innehåller ytterligare förbättringar inom stabilitet och prestanda.

Apples Podcaster är en universal app och helt gratis

Podcasts - Apple

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!