Övrigt

Apples nya rymdskeppscampus börjar byggas redan i år

Planeringsarbetet för Apples kommande UFO-liknande högkvarter börjar bli färdigt och planen är att det första spadtaget ska tas redan innan året är slut. För stadens fullmäktige presenterade Steve Jobs kort innan hans bortgång “Apple Campus 2” som byggnaden kallas, och i början av oktober i år gavs en mer ingående och detaljerade presentation för stadsfullmäktige, inklusive ett kort promotionklipp á la Apple (45 sekunder in i klippet):

(klippet är tyvärr borttaget)

Trots att bygganden ska husera över 13 000 anställda kommer runt 80% av all den mark som Apple köpt loss i slutändan bestå av grönområden. Tack vare klimat och olika byggtekniker kommer byggnaden varken behöva värmas eller kylas under tre fjärdedelar av året. Hela kontorskomplexet kommer att drivas helt och hållet av  förnybara energikällor, precis som Apples datacenter, där framförallt solenergi kommer stå för en stor del tack vare solpanelsanläggningar på taket.

Om tre år, när Campus 2 är beräknas vara färdigbyggt – eller när det har “landat”, som chefen för Apples fastigheter utrycker sig i klippet – kommer antalet anställda hos Apple i Cupertino öka från dagens 16 000 till 24 000.

Byggnationen har redan röstats igenom av stadens motsvaraden stadsbyggnadskontor, och om bara ett par dagar, den 15 oktober, kommer stadsfullmäktige genomföra en röstning. Inför omröstningen har Apple skickat ut broschyer till boende i området med uppmaningen om att visa sitt stöd genom att e-posta stadens politiker.

Detaljerade ritningar för varje våning och kringliggande anläggningar finns i PDF-format på Cupertinos webbsida, och bilder på en ytterst detaljerad modell i miniatyrformat finns på San Jose Mercury News.

[via: http://9to5mac.com/2013/10/12/apple-shows-off-its-campus-2-project-video-to-cupertino/ “9to5Mac”]
[source: http://www.cupertino.org/index.aspx?page=1107 “Cupertino.org”, http://www.mercurynews.com/business/ci_24290808/apple-offers-sneak-peek-at-its-new-headquarters “San Jose Mercury News”]

Läs mer om Apple Campus 2

[display-posts tag=”apple-campus-2” image_size=”thumbnail” orderby=”date” posts_per_page=”10″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!