Övrigt

Apple vill kombinera USB och SD-kortläsare

Skärmavbild 2013-06-27 kl. 19.49.54

Om man är intresserad av att köpa en Macbook Air men inte vet vilken storlek så måste man ta hänsyn till att den mindre av dem (11 tum) saknar minneskortsläsare. En av anledningarna till detta är helt enkelt att det inte finns plats på den mindre datorn för både USB och SD-kortläsare.

MacbookAirUSB

Det verkar dock som om vi kommer få se en lösning på detta i framtiden då Apple enligt en patentansökan vill kombinera de två portarna och på så sätt spara plats.

“In some embodiments, the input port may have electrical contacts located at different depths for the different connectors, e.g., a first set of contacts for the USB plug and a second set of contacts for the memory card. In this manner, the correct contacts may be aligned with the correct connector, even though both connectors may be inserted into the same port.”

Nu är det ju långt ifrån alla patent som faktiskt blir verklighet men det här känns som något som skulle kunna vara till nytta på fler enheter än bara Macbook Air. Patentansökan lämnades in redan 2011 och Changsoo Jang som är Senior Reliability Engineer hos Apple står som upphovsman.

USB-SD

[via: http://appleinsider.com/articles/13/06/27/apple-invention-combines-sd-card-slot-and-usb-input-into-one-port “Apple Insider”]
[source: http://appft1.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsearch-adv.html&r=5&p=1&f=G&l=50&d=PG01&S1=(apple.AS.+AND+20130627.PD.)&OS=an/apple+and+pd/6/27/2013&RS=(AN/apple+AND+PD/20130627) “USPTO”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!