Övrigt

Apple TV kan bli central hub för HomeKit-prylar

I den senaste betaversionen av iOS för Apple TV har Apple i versionanteckningarna bekräftat att stöd för HomeKit, Apples nya protokoll för automatisering och styrning av olika slag, finns inbyggt. Det har tidigare spekulerats kring huruvida Apple TV kommer att bli den centrala hub som behövs för fjärrstyrning av HomeKit-prylar, och i och med detta blir denna teori än mer sannolik.

Enligt en iOS-utvecklare som Apple Insider talat med kommer en Apple TV registreras som en mottagare av kommandon för HomeKit-systemet när en användare loggar in med sitt iCloud-konto. Det gör att HomeKit-kompatibla prylar, så som lampor, dörrlås och annat, kommer att börja kommunicera med Apple TV-enheten.

Det i sin tur leder till att den inloggade Apple TV-enheten – som oftast alltid är påslagen eller i viloläge – kan börja ta emot befallningar via internet, och förmedla dessa vidare till respektive HomeKit-pryl.

WWDC 2014 Homekit 2

Tar vi det ett steg längre, och kopplar ihop det med en framtida version av Apple TV med inbyggd mikrofon som alltid lyssnar efter de magiska orden “Hey Siri”, är det en ljus framtid för marknaden för hemautomation vi ser framför oss; att med endast rösten, både när vi befinner oss hemma men också via fjärruppkoppling, kunna styra saker och ting i våra hem.

Allt detta förutsätter givetvis att HomeKit tas emot väl av produktutvecklare, och att det faktiskt också visar sig fungera minst lika bra som andra hemautomationsprylar. Hittills har vi sett både Elgato och Withings presentera HomeKit-kompatibla produkter, och andra tillverka säger sig vara på gång.

[source:http://appleinsider.com/articles/14/10/07/latest-apple-tv-update-enables-remote-access-relay-for-homekit-connected-accessories “Apple Insider”]

[related]Relaterat[/related][display-posts tag=”apple-tv, homekit” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!