Skärmavbild-2012-12-10-kl.-11.32.26-583x234

by • 10 december, 2012 • NyheterComments (10)71

Apple Store Malmö öppnar på lördag

Apple Store Emporia

Apple Store på Emporia i Malmö öppnar lördagen den 15 december klockan 10.00.

Precis som resten av världens Apple-butiker erbjuds företagets fulla sortiment både för köp och test samt möjligheten att få hjälp både innan och efter.

Denna hjälp sker i form av den klassiska Geniusbaren och Workshops men också ”Personal Setup” där du som kund får grundläggande hjälp med att ställa in sina nyköpta produkter. Om inte detta räcker finns betaltjänsten One to one för 899 kronor för ett år – där får du även hjälp med att föra över ditt epostkonto och överföra information från din gamla dator med mera.

Vill du prova på framtiden™ och betala med mobilen så kan du redan nu ladda hem appen Apple Store till din iPhone. Då kan du plocka och betala de flesta tillbehör direkt i mobilen utan att du behöver ta hjälp av personal.

Samtidigt som butiken skall öppna kommer det nya siffror på Apples marknadsandelar i Sverige. På Macar är man näst stört med 16,1% och givetvis överlägset stört på tablets med 73,2%. Källa är IDC.

Men om du hoppas på sänkta premiärpriser på lördag så kommer du bli besviken, Bortsett från Black Friday lockar Apple aldrig med pris, varumärke och ovanstående tjänster räcker onekligen till.

Läs mer om vad vi skrivit om butiken tidigare

Här hittar du Apple Store Malmö.

Apple Store Malmö kan bli försenad.

Apple Store kommer till Malmö

Liknande artiklar

 • HansCarlsson

  Göteborg nästa hoppas jag. Vi behöver en Apple Store. Gärna i Nordstan.

 • Malte Lewan

  Hm, undrar då om jag ska göra ett nytt försök att klaga på en skramlande iPhone 5 eller lita på att det ska vara så, och att det är så i varje kameralins i iPhone 5… (Jag tycker fortfarande inte det är kristallklart på forumen med detta.)

  Jag gjorde mig omaket att ta mig ut till Täby centrum förra veckan (bor i Skåne). Då var det ju inte lönt nu. :-) Jo i och för sig, nu kan jag jämföra.

  ”Bortsett från Black Friday lockar Apple aldrig med pris”. Så är det ju. Därför närmast förköpte mig nu senast på BF. Också en effekt av det hela. :-)

  Nya marknadsandelar, ja. Android tar kraftigt på iOS i världen just nu. I alla fall enligt Statcounter (som baseras på webbträffar, inte på försäljning). Det nya är att t o m i USA har denna trend börjat märkas lite lite grann, såg jag senast. Men – i Sverige är iOS fortfarande enormt starkt och stärktes faktiskt ytterligare senaste månaden mot Android: http://gs.statcounter.com/#mobile_os-SE-monthly-20120101-20121201

 • Malte Lewan

  För övrigt kan det observeras att butiken i Täby öppnade på minuten ett kvarts år tidigare, dvs 15 september kl 10. En Applegrej? Fick man inte en gratis T-shirt där vid öppningen? Undrar om man får det här…

 • Jocke

  Med statistik kan man bevisa vad som helst: http://www.netmarketshare.com/report.aspx?qprid=9&qpcustomb=1

  Om om nu skall jämföra OS kanske bör man ju ta med alla produkter som det finns installerat på. När såg man senast en jämförelse mellan Windows och OS X på endast laptops?! Fast om man desperat vill hitta tecken på att Apple är dödsdömt gäller det ju att välja sina fakta…

  Jag får nog göra dig besviken vad gäller USA också: http://www.techcrates.com/apple-iphone5-vs-google-android/

 • Malte Lewan

  Intressant länk från Netmarketshare. Tack. (Synd att den bara är global och man måste betala för individuella länder.) Men den visar ju samma lilla trend som Statcounter att Androids marknad globalt ökade från juli/augusti, samtidigt som iOS tappade. Däremot är trenden mycket tydligare på Statcounter än på Netmarketshare och på Netmarketshare så studsar iOS tillbaka lite lite grann mellan oktober och november.

  Både Netmarketshare och Statcounter delar in i ”iOS” mot ”Android”. Däremot så talar Statcounter om ”Mobile OS” så det är möjligt, kanske t o m troligt, att surfplattor inte är med och det kan förklara skillnader. Jag tycker inte det ena är mer ”rätt” än det andra, men definitivt något att i så fall hålla i minnet. Surfplattor och mobiltelefoner är trots allt väldigt olika produkter.

  Beträffande länken från Techcrates så gäller den något annat: nyförsäljning (i USA) och det är imponerande siffror för iPhone 5. Det handlar till stor del om lojalitet och vilka som de senaste 12 veckorna switchat eller (som det mest handlar om här) uppgraderat sin tidigare telefon. 13 procent switchare från Android är dock verkligen inte fy skam.

  Dina kommentarer om ”desperat vill hitta tecken på” och ”göra dig besviken” verkar mest förvirrande. Jag vet inte om du själv vill hitta tecken på det ena eller det andra. Själv bryr jag mig inte om vem som ”vinner” (utom att jag tycker striden som sådan är intressant). Jag har inga aktier någonstans. Men det är bra med två starka OS som ger konkurrens; jag skulle inte vilja att någon tappade mycket (utom Windows Phone, som jag inte tycker ger något extra men splittrar marknaden för app-utvecklare).

 • Martin Nilsson

  F*n jag som besökte Emporia i helgen men möttes av en svart vägg med Apple logga!!! Ja ja bättre tur nästa gång! :)

 • Håkan Ander

  Jag förväntar mig att Macradion sänder live med full uppsättning.

 • Peter Esse

  jag personligen har aldrig riktigt förstått varför man jämför Apple mot Samsung.

  Företagen tar i princip aldrig från varandra – de har tillsammans ätit upp Nokia och Blackberrys highend-telefoner och där har Apple ett hyfsat stort övertag.

  Ovan nämnda tillverkares lowend-telefoner ja där har Samsung ätit upp hela kakan för Apple har inga i det segmentet.

  Vad ovanstående statistik visar är att Android-telefoner har sugit som webbfönster för trots att det finns hundratals miljoner fler sådana så är det illa ställt med surfvarnorna.

  Att siffrorna pekar uppåt betyder bara att fler får Android 4 och senare.

  Kan vi nu ta i hand och sjunga we shall overcome?

 • Hugo Cewers

  Apple Store öpnnar 10.00, men när kan man komma in på Emporia och ställa sig i kön? ICA och Willys öppnar 07.00 t.ex. Betyder det att man har tillgång till köpcentret fr.o.m. då?

 • Ellen

  Vad kommer det finnas för öppningserbjudanden?