Apple - Jobs

by • 30 mars, 2012 • NyheterComments (25)110

Apple Store kommer till Malmö

Apple - Jobs

Sedan en tid tillbaka är det känt att Apple kommer att öppna en egen butik i Stockholm. Den nordiska expansionen slutar emellertid inte där och nu kan vi avslöja att företaget även öppnar en butik i Malmö.

Till detta behövs en hel del personal och det är också så vi hittat informationen – genom Apples jobbsidor. Där ligger det en rad jobbpositioner som numera både gäller Stockholm och Skåne. Väljer vi det sistnämnda så dyker Malmö upp som plats.

Om vi tillåts spekulera om var denna butik hamnar så tyder det på att den kommer att öppna utanför stan. Just nu finns det så vitt vi vet inga lediga lokaler i centrum av den klass som Apple efterfrågar. Däremot byggs det en koloss till köpcentrum i västra utkanten av Malmö – till Öresundsbron till.

Du som är intresserad av att jobba i denna butik hittar tjänsterna via apple.se – välj sedan önskad tjänst och slutligen Hitta platser längst ner.

Liknande artiklar

 • Julian

  Av alla platser i Sverige… Malmö? Vilket skämt.

 • Edo

  Vad hade varit lämpligare menar du (förutom Göteborg)? Malmö är ju, förutom Sveriges tredje stad, en del av den explosivt expanderande Öresundsregionen. Kollektivtrafiken i Skåne är såpass utbyggd att i princip hela gamla Malmöhus län kan räknas till Stor-Malmö. Många danskar vallfärdar till Sverige för att handla, jobba, turista och bo(!). Jag skulle snarare säga att Malmö är den mest självklara platsen!

 • Fredrik

  Hear hear! Jag skulle föreslå att de sätter upp butiken i Västra Hamnen. Gott om rikt folk som vill handla Apple-prylar där. ;)

 • WhiteMofoSwede

  Apple öppnar inte butiker beroende på om det är rikt folk där eller inte. De räknar kundgenomströmning. Cityläge är nog att räkna med eller stort köpcentrum, inte så säker på att de kommer satsa på ett helt nytt köpcentrum .

 • Peter Esse

  @Julian: Hur menar du?

 • Peter L

  @Julian: Vadå skämt? En butik i stockholm och en i Malmö tycker jag låter som en ypperlig plan? (och då är jag inte ens skåning)

 • Alex

  Kul för Malmö! :)
  När öppnar butiken i Stockholm egentligen?

 • Andreas Andersson

  Det kan ju inte vara så roligt för Kullander ;)

 • Jonas Igasto

  Kan vara det bästa som kunde hända Kullander för de står för så mycket mer än en Apple Store. Men Media Markt är kanske inte så glada över detta för nu kommer de att ha fler ögon på sig.

 • Ola H

  Det är väl kul med en äkta Apple store, men den kunde ju ligga i Lund :)

 • Ted

  Jag har hela tiden sagt att Emporia skulle passa Apple perfekt. Det har allt: storlek, läge och fenomenal arkitektur. Fantastiskt roligt detta som varit så kontnentalt. Jag har själv aldrig lyckats komma till en äkta AppleStore.
  Nu undrar jag bara, kan jag ändra min folkbokföringsadress dit :-)

 • Julian

  Jag vet inte varför mina kommentarer inte dyker upp längre. Men jag tog nog i lite när jag skrev att det kändes som ett skämt. Jag bor varken i Malmö, Stockholm eller Göteborg, men hade nog tänkt att nästa Store skulle hamna i Götet. Nåväl, det blir säkert bra, och jag gläder mig över dem som får nära till butiken. ;)

  Hoppas denna kommentar postas, jag har inte skrivit något olämpligt, förutom att jag må ha tagit i en aning i mitt första inlägg.

 • Peter L

  Julian: Ok att du ”tog i” men varför är det fel med malmö?

  Nästa steg är säkerligen göteborg för apple :)

 • CJE

  Ullared? :D

 • Peter Esse

  @Julian: Det vet inte vi heller då det inte dykt upp något som behövs godkännas från dig.

  Så länge du inte kallar dig Bosse och har tveksam inställning till personer med utländskt ursprung.

 • Niklas

  Kul att man haft rätt det senaste året! :D

 • Ted

  Känns nästan som ett aprilskämt, men artikeln är ju publicerad 30/3.
  Helt fantastiskt. Jag förknippar Apple Store med stora städer som New York, Paris, London, Rom på extremt exklusiva adresser och lägen – inte mitt ”lilla” Malmö.
  Undrar om Malmö Stad förstår hur stort detta är??

 • Jocke

  @Ted: Nu tänker du på ett fåtal ”flaggskeppsbutiker” som är de som främst uppmärksammas i media. Kollar man på listan över Apple Retail Stores på Apples hemsida så ser man att de flesta butiker ligger i ganska ordinära köpcentra, och inte bara i miljonstäder. Bergamo (Italien) och Augsburg (Tyskland) har varsin Apple Store och dessa städer är båda mindre än Malmö.

  Apple sitter självklart inte och placerar ut butiker efter städernas storleksorning. Det handlar om att hitta ett lämpligt läge där tillräckligt många köptarka kunder passerar. Ett nybyggt köpcentra med lite exklusiv framtoning som Emporia skulle därför passa utmärkt, speciellt med tanke på närheten till Öresundsbron, Hyllie station (Citytunneln) och Malmö Arena. Läget gör att många turister och andra tillfälliga besökare kommer att passera förbi. Perfekt läge med andra ord!

 • Ted

  @Jocke: Jo visst är Emporia ett perfekt läge, jag tänkte detta redan när jag första gången hörde att Apple planerade att öpnna en retail i Sverige.
  Och visst ligger de många av deras butiker på vanliga ställen förutom flaggskeppsbutikerna. Vad jag menade var egentligen att när det väl kommer Apple Store till norra Sverige är det fantastikt att en hamnar i ”lilla” Malmö. Inte Oslo, Helsingfors eller Köpenhamn. Men Apple kanske planerar butiker där också.

 • Julian

  Esse: ingen fara att ja skulle kalla mig för Bosse. Har själv utländsk bakgrund… :)

  När i år tror ni att dessa butiker öppnar, om det ens blir i år?

 • Aragouza Faour

  Hej

  Jag tipsar Apple att de öppnar butiken i köpcentrumet ” Emporia ” som skall invigas under oktober 2012 i Hyllie regionen nära öresundsbron och nära EU länderna. Nära köpenhamn och kastrup. Hyllie tågstation undertill.

  Allra bästa hetaste butikslägejust nu ! Skynda er innan butikerna försvinner från Emporia.

  Jag vill också ha en anställning hos er.

  Tack

 • Arvid

  Hoppas verkligen på en i Göteborg. Tyvärr så är macforum inte så bra längre. Tycker iaf jag. Väntar fortfarande på svar på mina mail som skickades för ett års sen. Och dessa mail var bara frågor om dom hade vissa produkter i lager. Sen har dom ju en hemsida från 90 talet. Men personalen är väldigt bra!

 • R Forsberg

  Malmö är ett självklart val, med tanke på Emporia.
  Brittiska leksaksjätten Hamleys öppnar flaggsekppsbutik där t ex så Apple har all anledning att öppna i Malmö!
  Göteborg är inte det självklara andravalet i Sverige!
  Finns Hilton, Vapiano, Fridays etc i Göteborg? Nej, men de finns i Malmö!
  Själv är jag en Malmöälskande Stockholmare och hoppas bägge städerna får en Apple store!
  Undrar bara var i Stockholm Apple öppnar!?
  Hamngatan? Kista? Sickla?

 • Thomas

  Sent på den här nyheten, men min gissning är caroli kyrka. Det är en site som jag tror att Apple skulle gilla.

  Emporia? Lite trist med en köplada ute på åkern imho.

 • Christian D.

  Fick precis hört ifrån underhuggare till AT&T att de dragit fiber till en Apple Store på Emporia – så ja, Emporia blir det.