Övrigt

Apple startar utbytesprogram för iPhone 5-batterier

Apple har meddelat att vissa iPhone 5-enheter har ett defekt batteri som gör att de laddas ur snabbare och således måste laddas oftare. Dessa berörda enheter får nu batteriet utbytt kostnadsfritt.

Enligt Apple är det endast ett begränsat antal enheter som är drabbade och dessa ska ha blivit sålda någon gång mellan september 2012 och januari 2013.

I USA och Kina startade programmet 22 augusti, vi andra får vänta tills 29 augusti. Du som har en drabbad enhet kan genomföra batteriutbytet både via officiella Apple Store och via Apples auktoriserade servicepartners. Det går även bra att ringa Apples kundtjänst och lösa det postvägen.

Bekräfta med ditt serienummer

Du kan själv enkelt se om din enhet innefattas ac utbytesprogrammet eller inte genom att knappa in din enhets serienummer på supportsidan för utbytesprogrammet.

Din enhets serienummer kopierar du enklast från Inställningar-appen. Gå till Inställningar->Allmänt-Om och rulla ned till raden som innehåller serienumret. Håll sedan inne fingret på den raden så får du möjlighet att kopiera hela numret.

Som villkor för utbytesprogrammet nämns att Apple kan kräva att utbytet ska ske i ursprungslandet för där enheten inhandlats, vilket alltså innebär att importerade iPhone 5-enheter eventuellt inte kommer att åtgärdas här i Sverige.

[source:https://ssl.apple.com/support/iphone5-battery/ “Apple”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!