Övrigt

Apple släpper nya betaversioner av iOS 8 och OS X Yosemite

Det är tisdag och du som följt Apple en längre tid vet att det kan översättas till “eventuellt-ny-mjukvara-dag”. Denna tisdag är just en sådan, och Apple har idag släppt två nya betaversioner av iOS 8 och OS X Yosemite.

Det har gått två veckor sedan Apple visade upp årets nya versioner av iOS och OS X samtidigt som utvecklare fick sätta tänderna i tidiga utvecklingsversioner.

Hängde du inte med under Apples utvecklarkonferens i början av juni kan det vara läge att läsa i kapp från vår WWDC-rapportering.

Vi listar både små och stora nyheter och förändringar här nedan.

[line]

Nytt i iOS 8 Beta 2

En förändring i den andra betan av iOS 8 är att Apples egenutvecklade app för podcasts numera är inkluderad som en förinstallerad app. Du som använder appen ser det antagligen som en positiv nyhet; en nedladdning mindre. Men du som inte använder den ser antagligen på detta tillägg som ännu en app som inte går att avinstallera.

I övrigt har en hel del putsats och filats på, och av rapporter på Twitter att döma har Apple en hel del kvar att jobba på tills den skarpa lanseringen i höst.

  • Det går nu att markera flera iMessage-konversationer som lästa på en gång.
  • Quicktype har aktiverats för iPad
  • De virtuella hårdvaruknapparna har fått utökad funktionalitet
  • I Safari går det nu att “nypa” sig ut från en webbsida till fliköversikten. Safari blockerar nu webbsidor från att automatiskt öppna upp App Store-appen.
  • I nya vyn för batterianvändning listas nu även “Ingen mottagning” som en egen rad, och där du kan bilda dig en bild om hur mycket batteri som slösas på att din iPhone försöker koppla upp sig mot GSM/3G/4G-nätet.
  • Inkommande samtal visar åter igen den som ringer på hela skärmen (om du har ett foto för den kontakten).


[line]

Nytt i OS X Yosemite Developer Preview 2

  • Photo Booth var ursprungligen borta från första utvecklingsversionen av Yosemite. Men i denna uppdatering finns den åter i appsamlingen, givetvis med en ny ikon.
  • Skärmdelning har uppdaterats till version 1.6 och har nu möjlighet att blockera inkommande skärmdelningsförfrågningar. Även denna app har fått en ny ikon.
  • Time Machine-gränssnittet har ett nytt Yosemite-vänligt utseende där bland annat stjärnhimmelen är borttagen.
  • Filöverföringar via AirDrop kräver inte längre att ett Finder-fönster ska vara öppet. Förfrågningar visas som en notis, och du kan direkt välja att acceptera eller neka överföringen.
  • “Mörkerläge” går nu att aktivera via ett terminalkommando (se bild nedan).


[line]

Nytt för Apple TV och Xcode:

Apple TV har fått en ny betaversion som intressant nog inte erbjuds för 2010 års generation. Det verkar alltså som att endast efterföljande modeller kommer att få ta del av nästa stora uppdatering av Apple TV.

Även en ny betaversion av Xcode har släppts. Denna version krävs för att utveckla med alla de nya utvecklingsverktygen som iOS 8 och Yosemite kommer med.

[via: http://9to5mac.com/2014/06/17/apple-seeds-ios-8-beta-2-for-iphone-ipad-ipod-touch-to-developers/ “9to5Mac”, http://www.macrumors.com/2014/06/17/ios-8-beta-2-tidbits/ “Macrumors”, http://twitter.com “Twitter”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!