Övrigt

Apple Retail bildar svenskt bolag

Apple Store Fifth Ave

Vi har tidigare skrivit om att Apple sägs leta butikslokaler i Malmö, Göteborg och Stockholm. Nu finns det ännu fler tecken på att så är fallet. På alla bolag kan vi nämligen hitta Apple Retail Sweden AB. Apples butiker går normalt sett under “Apple Retail Store” för att skilja det från deras nätbutik. En av styrelsemedlemmarna sitter även i Polar Rose AB som Apple sedan tidigare köpt upp.

Bolaget skall ha följande verksamhet

“Bolagets syfte är att bedriva följande aktiviteter för egen räkning eller för tredje part: att driva, leda och övervaka en eller flera partihandelsbutikeroch eller butiker samt försäljning inkluderat distans- och direktförsäljning av alla typer av produkter, utrustning och reservdelar inom områdena programvara, datorer, datorutrustning, musik, kommunikation och tillhörande teknologi, inklusive men inte begränsat till hårdvara, digital teknologi, datakommunikation, audiovisuell teknologi, mobiltelefoni, ljud, bild, tv, multimedia, internet, nätverk och eller annan kommunikationsmedia som för närvarande är känd eller som kommer att utvecklas i framtiden liksom alla andra relaterade produkter och tjänster och att tillhandahålla tjänster, rådgivning och eller assistans, underhåll och efterförsäljnings- tjänster som är relaterade till ovan nämnda verksamhet, samt att bedriva verksamhet relaterad till nämnda aktiviteter.”

Låter det bekant? Vi har även fått indikationer på att man aktivt värvar personer med erfarenhet av Apple-relaterad försäljning.

Bilden ovan är från Apple Store Fifth Avenue i New York.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!