Övrigt

Apple öppnar upp betaprogram för Mac för alla – helt kostnadsfritt

Apple har ändrat sina regler för vilka som kan få ta del av betaversioner av OS X. Sedan länge har vem som helst kunna registrera sig för att testa betaversioner för Safari för Mac, men för att få testa på kommande OS X-versioner har man varit tvungen att vara en registrerad utvecklare, vilket krävt ett utvecklarkonto som kostar 99 dollar per år.

Från och med idag kan alla med ett Apple ID-konto registrera sig för att bli uppdaterad om när nya betaversioner släpps, och ladda ned dessa från Apples servrar.

Alla som har ett Apple ID-konto kan hoppa över till Apples OS X Beta-sida och anmäla sig för att bli testkanin. I processen krävs också ett samtycke till att inte sprida något från testversionerna då det klassas som konfidentiellt innehåll.

Efter att ett hjälpprogram från Apple är nedladdat och installerat kommer betaversionerna att listas bland övriga uppdateringar i Mac App Store under “Uppdateringar”.

Denna ändring kommer lagom till Apples WWDC-konferens i början av juni, där vi eventuellt kan komma att få en tidig testversion av nästa stora OS X-version – version 10.10 eller 11.0.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!