Övrigt

Apple lovar lösa irriterande problem med iMessage i stundande uppdatering

Användare har till och från haft problem med iMessage sedan iOS 7 lanserades. Man har kunnat ta emot meddelanden men att skicka har då och då slutat fungera. Dessutom har inte meddelandena skickats som SMS heller utan de har helt enkelt blivit kvar med ett rött utropstecken efter en stund. Användare har då missat att meddelanden inte gått iväg.

Apple är dock medvetna om problemet och säger till Digits på The Wall Street Journal att en lösning kommer i en stundande uppdatering som vi tror är redan i 7.0.3 vilken borde komma vilken dag som helst då Apple redan använder den internt. Sedan vet jag inte om problemet bara drabbad en bråkdel av en procent som Apple säger då jag hört från många att de haft problemet som även drabbade mig igår.

“We are aware of an issue that affects a fraction of a percent of our iMessage users, and we will have a fix available in an upcoming software update,” Apple said in a statement. “In the meantime, we encourage any users having problems to reference our troubleshooting documents or contact AppleCare to help resolve their issue. We apologize for any inconvenience this causes impacted users.”

En temporär lösning ska vara att slå av iMessage i Inställningar -> Meddelanden, sedan gå in i Inställningar -> Allmänt -> Nollställ och Nollställa nätverksinställningar innan du åter aktiverar iMessage. Själv löste jag det genom att göra en ordentlig omstart av telefonen genom att hålla in hem och och vila-knappen tills den startade om.

[via: http://9to5mac.com/2013/10/01/imessage-issues-apple-says-fix-available-in-upcoming-software-update/ “9to5Mac”]
[source: http://blogs.wsj.com/digits/2013/10/01/imessages-to-nowhere/ “The Wall Street Journal”]


[display-posts id=”77562, 77913, 78295″ image_size=”thumbnail” orderby=”date”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!