Övrigt

Apple lagar iPhone 5-enheter med defekt låsknapp

I ett nytt reparationsprogram lagar Apple vissa iPhone 5-enheters låsknappar kostnadsfritt. I fredags startade programmet i USA och Kanada, och kommer enligt Apple själva att starta i övriga världen inklusive  Sverige från och med 2 maj.

Symptomen är enligt Apple att låsknappen (knappen högst upp på iPhone) antingen inte fungerar alls eller endast periodvis.

Endast “en liten andel” av alla iPhone 5-enheter tillverkade till och med mars 2013 berörs av detta fabrikationsfel. På Apples supportsida för reparationsprogrammet kan kunder skriva in sin enhets serienummer för att se om just den enheten är är berättigad reparationen eller inte.

Då dessa enheter lagas, och inte byts ut, är det en väntetid för reparationen på upp till en vecka. Drabbade kunder kan välja mellan att skicka in enheten eller lämna in den på hos en Apple-butik som är auktoriserad för iPhone-reparationer, eller en Apple Store-butik.

Kunder som redan har lagat detta fel och betalat för det kan i vissa fall få ersättning för reparationskostnaden av Apple. Dessa ombeds kontakta Apple för mer information.

Enheter med iOS 6 kommer att uppgraderas till iOS 7 efter reparationen.

[via:http://www.macrumors.com/2014/04/25/iphone-5-sleepwake-replacement/ “Macrumors”]
[source:https://ssl.apple.com/support/iphone5-sleepwakebutton/ “Apple”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!