Övrigt

Apple inkluderar “Smart Case” i den australienska patentstriden mot Samsung

samsung-smart-case 2

Då patentstriden mellan Apple och Samsung är såpass utbredd och komplex att följa skippar vi bakgrunden. I korthet kan det sägas att Apple nu också inkluderat Galaxy Tab-fodralet “Smart Case” i den en av de pågående patentstriderna i Australien.

Som vi tidigare skrivit är Smart Case tillverkad av ett företag som har starka familjeband med högt uppsatta Samsung-chefer, och tidigare i år när Smart Case-fodralen uppmärksammades i media valde Samsung att via ett pressmeddelande förklara att det var ett misstag att sälja dessa fodral i deras butiker i Korea. Detta trots att Samsung innan uppståndelsen hade valt att märka fodralet med deras certifiering “Designed for Samsung Mobile“.

samsung-smart-case 1

Enligt Apple inkräktar Smart Case på tio olika patenter som Apple har lagt beslag på. Att en sådan simpel produkt, bortsett från magnetfästet som Smart Case ändå inte har, kan kräva så många patentansökningar är ett ganska tydligt tecken på att de olika patentsystemen behöver få sig en ordentlig översyn.

Men, trots allt, Smart Case är galet lik Apples Smart Cover. Men å andra sidan har nog Apples designteam lånat både en och annan idé från fodraltillverkaren Incase som långt innan Apple lanserade fodralet Convertible Magazine Jacket. Intressant nog kommenterade Incase Apples Smart Cover på följande mystiska vis strax efter lanseringen av iPad 2 och Smart Cover i våras:

“We will not be commenting on Apple’s case offering for the iPad 2.”

Incase fodral som lanserades före Apple lanserade Smart Cover

Incase fodral som lanserades före Apple lanserade Smart Cover

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!