Övrigt

Apple hjälper till att radera U2:s senaste album

Förra veckans Apple-event avslutades med ett liveuppträdande av U2 och följdes av en krystad och manusdriven konversation mellan Bono och Tim Cook som till slut mynnade ut i att Apple gav bort U2:s senaste album helt gratis till alla Apple-kunder.

Det hela beräknades kosta Apple runt 100 miljoner kronor, vilket ändå får anses vara hyfsat generöst från Apples sida. Men det var långt ifrån alla som uppskattade denna tillsynes välmenande handling, och Apple erbjuder från och med idag att hjälpa dig som vill bli av med albumet.

Visserligen möttes beskedet av jubel bland åhörarna på plats, men vi som följt ett flertal sådana event vet att stämningen i Apples pressrum får publiken att jubla för i princip vad som helst. Utanför lokalen var det dock många som reagerade på helt motsatt vis; på sociala medier anklagades Apple ha tvingat på alla ett album oavsett om man som användare ville ha det eller inte.

Screen Shot 2014-09-15 at 21.52.31

Även om albumet inte automatiskt laddades ned fanns det ändå tillgängligt i molnet, och av tekniska skäl ser det för en användare ut som att albumet är köpt. Detta är inget man med enkelhet kan komma runt.

Men nu har Apple valt att publicera ett webbverktyg specifikt för albumet, där användare kan välja att ta bort albumet helt och koppla bort det från iTunes-kontot.

Sidan innehåller kort information och en knapp som triggar en inloggningsruta. Väl inloggad är det hela över på några sekunder och besvikna kunder kan återgå till sin vardag.

Ironiskt nog heter albumet Songs of Innocence.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!