Övrigt

Apple ersätter Googles kartor på iCloud.com

Det som nu har betatestats i några månader på Apples betasajt för iCloud.com har aktiverats molntjänstens ordinarie sajt. Googles kartor i Hitta min iPhone-appen har ersatts med Apples egna.

Det enda stället Apple fortfarande använder Googles kartor är på deras webbsida när butiker ska sökas fram. Inom kort kommer antagligen även dessa att bytas ut, och det dröjer nog inte allt för lång tid innan maps.apple.com leder till en kartsajt.

Apples kartor har på senare tid förbättrats i många områden, även för oss utanför staterna. Men generellt sett har Apple fortfarande långt kvar till Googles nivå. Exempelvis är satellitbilderna som Apple har för Sverige – utanför storstäderna – fortfarande i många fall bedrövliga så vida du inte zoomar ut till att titta på ett helt län eller en region.

I och med detta blir det dock uppenbart att Apple kommer att fortsätta satsa på sin egen kartlösning, om än i en långsam takt.

Vad tycker du om Apples kartor så här ett par år efter lanseringen? 

[via:http://www.macrumors.com/2014/12/09/apple-find-my-iphone-web-maps-updated/ “Macrumors”]

[related]Relaterat[/related][display-posts tag=”apple+kartor” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!