Övrigt

Appfavorit: Downcast

downcast_iphone

Jag följer många podcasts och att behöva synka med iTunes varje dag eller manuellt behöva kolla på sin iPhone om nya avsnitt kommit ut är inte att tänka på. Så för att sköta att detta så använder jag appen Downcast till iPhone och iPad.

Versionen för iPad använder jag i princip aldrig då det bara är ljud-podcaster jag följer men man får med den på köpet så att säga så ett användningsområde kan vara att följa video-podcaster med den. Anledningen att iPad-versionen förblir oanvänd är att tyvärr så synkar den inte mellan enheterna vart man är och lyssnar i en podcast och min iPhone är ju den som är med överallt.

downcast_ipad

Anledningen till att jag inte följer några video-podcaster är helt enkelt att jag lyssnar när jag gör andra saker. I bilen på väg till och från jobbet, i hörlurar på jobbet eller när jag är ute och tränar samt via Airplay till högtalare hemma. Just att appen stödjer är Airplay är riktigt smidigt då man kan lyssna på podcasten i just det rum man befinner sig om man satt upp högtalare på det viset. Har man en Apple TV så fungerar Airplay för video till den.

Det finns några andra appar som gör i princip samma sak som Downcast och kan vara värda för er att ta en titt på. Dessa är Instacast, Podcaster, iCatcher och Pocket Casts. Jag har tidigare använt mig av Podcaster då denna kom först. Sedan bytte jag till Instacast för den var bättre. Nu är det Downcast jag använder och anledningen är egentligen ganska enkel.

Den har stöd för gestures för att kontrollera uppspelningen. Det är helt enkelt lättare att använda den i bilen än att behöva ta blicken från vägen för att hitta en liten play-knapp eller hoppa bakåt och framåt. Det fungerar även smidigt om man har sin iPhone i dockan bredvid sig så som jag använder den på jobbet. Gränssnittet vid uppspelning visar inte någon stor bild utan show notes vilket gör att det ser lite rörigt ut. Fördelen är tack vare att bakgrunden är svart så funkar det bättre i en bil på kvällen då det inte bländar om du har din iPhone monterad för att också fungera för gps-navigation.

Pocket Casts har jag inte testat och anledningen är att jag inte gillar gränssnittet i den då den verkar vara en Android-app som portats till iOS. Vad gäller iCatcher så finns den också till iPad men även där tycker jag inte gränssnitter verkar tilltalande.

Så följer ni många podcasts så ska ni kolla in Downcast. Är ni inte intresserade att ha den på iPad och inte bryr er om gestures för uppspelningskontroll så tycker jag att ni ska ta en närmare till på Instacast då den enligt mig är den bättre och snyggare av dom men tyvärr inte den bästa för mig. Länkar till App Store nedan.

Downcast Downcast - Jamawkinaw Enterprises

Instacast Instacast - Vemedio

Podcaster Podcaster (Formerly RSS Player Podcast Client) - Alex Sokirynsky

iCatcher iCatcher! (a podcast catcher app) - Joeisanerd.com

Pocket Casts Pocket Casts - ShiftyJelly PTY LTD

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!