Övrigt

Anki Drive finns nu tillgängligt för Android

Bilbanespelet Anki Drive som tidigare endast haft stöd för iOS finns nu tillgängligt för Android. Än så länge så stödjer de endast Nexus 5 samt Samsung Galaxy S4, S5, Note 2, Note 4 samt Galaxy Tab 10.1 (2014). För övriga modeller så kan man räkna med att stödet rullas ut successivt, så länge som din enhet har stöd för Bluetooth Low Energy (4.0).

Anki Drive presenterades på Apples WWDC förra året och skapade stora rubriker eftersom det kombinerade klassisk bilbana med avancerad mobilteknik och artificiell intelligens. Små elektriska bilar kunde köra självständigt på en bilbana du rullar ut på golvet. En spelare kunde sen styra bilarna med hjälp av sin iPhone eller iPad och tävla mot andra spelare eller AI-spelare.

Nu har alltså turen kommit för Android användare att kunna spela det hela. Den största nackdelen än så länge är att användare av Android och iOS inte kan spela samtidigt. Just nu funkar alltså det bara med ena plattformen i taget, men tillverkarna låter meddela att de jobbar på att lösa detta.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!