Övrigt

Android kommer till bilen i slutet av året

Android skall finnas överallt om Google får bestämma och så även i bilen. I kväll presenterades det röststyrda Android Auto.

Precis som med Apples CarPlay kopplas telefonen in men sedan är det bilens egna inbyggda skärm som gäller och ett specialanpassat gränssnitt för de olika apparna.

Google Maps är inte helt oväntat en central del i det hela och för första gången går det att styra Maps helt och hållet med rösten.

Det går också att skicka och ta emot meddelande via röststyrningen, oavsett vilket meddelandeprogram som används så länge utvecklarna har uppdaterat apparna. SDK för att lösa det finns snart tillgänglig.

Spotify är med på tåget så väl som många andra musiktjänster.

För slutanvändarna släpps funktionen när Android L släpps. Över 25 biltillverkare är med på tåget inklusive Volvo, Wolkswagen, Audi, Ford, Kia, Seat, Skoda, Subaru, Jeep, Hyundai, Honda, Alfa Romea och flera andra men inte BMW. Den första modellen släpps redan i år.

[related]Mer från Google I/O 2014[/related][display-posts tag=”IO2014″ image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!