Övrigt

Amazon köper upp Twitch

I våras ryktades det från flera håll att Googles dotterbolag YouTube var på gång att köpa upp spelvideosajten Twitch där användare kan ladda upp och livestreama vide från TV- och datorspel. Nu framkommer det att det istället är Amazon som lägger vantarna på sajten.

Med över 40 miljoner aktiva besökare har Twitch på kort tid blivit ledande på sin marknad, och en hopslagning med YouTube kändes mer än naturlig för den sistnämndes del. Google sades ha pytsat in hela en miljard dollar, cirka 6,5 miljarder kronor.

[line][display-posts id=”96336″ image_size=”thumbnail” orderby=”date” posts_per_page=”1″][line]

I ett officiellt uttalande står det nu klart att spelvideosajten valt att förlita sin framtid på Amazon istället för Google, och köpeskillingen hamnade till slut på 970 miljoner dollar. Twitchs VD Emmet Sheer säger att valet föll på molnjätten på grund av delade värderingar och förståelse för spelsajtens vision. Med Amazon i ryggen ska denna vision kunna nås snabbare, menar han.

Ingenting drastiskt händer med Twitch inom den närmsta tiden – verksamheten ska fortsätta rulla på precis som vanligt.

[source: http://www.theverge.com/2014/8/25/6066295/amazon-reportedly-buying-twitch-for-over-1-billion “The Verge”, http://www.twitch.tv/p/thankyou “Twitch”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!