Övrigt

Alpine utvecklar fristående bilstereo med Apples CarPlay

Enligt japanska Nikkei utvecklar Alpine Electronics en fristående bilstereo för eftermontering i befintliga bilar som kommer vara kompatibel med Apples AirPlay. Just bilstereo är kanske inte rätt ord för dessa mediaenheter som nu sitter i våra bilar men med denna ska du i alla fall inte behöva köpa en helt ny bil för att få CarPlay i instrumentpanelen.

Enheten sägs anslutas via kabel till en iPhone 5 eller senare enhet och gör det möjligt att visa kartor och använda röststyrning för samtal och musikval på den troligtvis 7-tum stora skärmen. Just röststyrning på svenska är dock inget som kommer från start i CarPlay. Enheten kommer att lanseras i USA och Europa till hösten och priset väntas ligga runt $500 till $700.

De bilmärken som är först ut att lansera vissa nya modeller med CarPlay inbyggt från början är Volvo, Mercedes Benz, Ferrari, Honda och Hyundai. Senare kommer även modeller från BMW, Chevrolet, Ford, Jaguar, KIA, Land Rover, Mitubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Citroen, Sabaru, Suzuki och Toyota.

[source: http://asia.nikkei.com/Markets/Tokyo-Market/Alpine-to-sell-console-for-Apple-s-in-car-infotainment-system “Nikkei”]

[related]Mer om CarPlay[/related]
[display-posts tag=”carplay” exclude=”undefined” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!