Övrigt

AllthingsD: Nya iPad-modeller 22 oktober

Efter höstens första Apple-event, med strålkastarna fullt riktade mot nya iPhone 5s, iPhone 5c och iOS 7, verkar det nu som att nästa event har fått ett datum. Välinformerade AllthingsD uppgav under tisdagskvällen att de av insatta personer fått höra att Apple kommer att bjuda in utvalda till en presstillställning som är planerad till 22 oktober. Några minuter senare kom Jim Dalrymples berömda “Yep.”, vilket i mångas ögon vid det här laget mer eller mindre bekräftar det hela.

Enligt uppgifterna är det nya iPad-modeller som tillsammans med OS X Mavericks och nya Mac Pro kommer att avhandlas.

Att den femte generationens iPad-modell (10-tums) kommer få specifikationsbumpar som minst går hand i hand med iPhone 5s är en rimlig gissning – en ny A7 eller A7X-processor med 64-bitstöd.

Enligt AllthingsD kommer fullstora iPad få en tunnare och smalare formfaktor likt hur iPad mini är utformad, och utöver det kommer även kameran att uppgraderas till en bättre.

iPad 5 - tunnare ramBild: Ciccarese Design / Macrumors

Det mest intressanta i AllthingsD-artikeln är att de påstår att iPad mini nu till sist kommer att få en skärm med retinaupplösning, vilket bör bli densamma som för stora iPad: 2048 x 1536. Vidare kommer även mini-modellen att uppgraderas med A7-chipet.

Huruvida Apples nya fingeravtrycksläsare Touch ID kommer att finnas inbyggdt i dessa nya enheter förtäljer inte historien, och förutom att Mac Pro kommer att lanseras nämns det inget om nya eller uppdaterade Macbook-modeller.

[via: http://www.macrumors.com/2013/10/08/apple-ipad-centric-event-to-take-place-on-october-22/ “Macrumors”]
[source: http://allthingsd.com/20131008/apple-will-hold-fall-ipad-event-on-october-22/?mod=atdtweet “AllthingsD”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!