Övrigt

Adblock kommer nu även till iOS

Adblock Plus har nu gått ut med att deras Adblock browser även ska kunna användas iOS8 eller högre. Det har  funnits tidigare för android, då i betaform, men nu kommer det alltså även att bli tillgängligt för er Appleanvändare.

För er som inte riktigt vet vad det är, så är Adblock browser en sorts webbläsare med en funktion som i princip rensar bort reklam från olika sidor du besöker. Detta är för de som inte vill se reklam överallt, något som blivit allt vanligare på internet, och med det även ett allt vanligare störningsmoment.

När detta nu kan användas på din mobila enhet så kommer du, enligt Adblock Plus själva, inte bara att slippa se reklam överallt, utan du kommer även kunna spara din batteritid samt mobildata. Detta är en direkt följd av att din enhet inte behöver lägga batteritid eller mobildata på att ladda fram reklam.

Tidpunkten för detta tillkännagivande är värt att notera, på grund av att det senare idag, som bekant, är dags för Apple’s pressevent. Apple’s iOS 9 förväntas få ett fast datum för sin lansering idag, och det lär också tas upp att iOS 9 kommer att tillåta användare att använda sig av reklamblockering utan jailbreaking på deras enheter för första gången.

Adblock Plus själva säger att de vill förbättra användarnas upplevelse av att surfa online, och att de är glada för att iOS-användare nu också kan få ta del av deras tjänster från och med nu. Är ni taggade inför presseventet idag?

[source:http://www.theverge.com/2015/9/8/9275185/ios-ad-blocking-browser-adblock-plus “The Verge”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!