Övrigt

Aaron Sorkin avslöjar vad filmen om Steve Jobs kommer handla om

Runt 22:30 in i klippet diskuterar Aaron Sorkin Steve Jobs och filmen han jobbar med

En av de två kommande filmerna om Steve Jobs, som är baserad på den officiella biografin av Walter Issacson, kommer som bekant skrivas av Aaron Sorkin – mannen bakom bland annat The West Wing, The Newsroom och The Social Network. Nu har Sorkin avslöjat upplägget för hans film, och kort och gott kommer hela filmen bestå av tre scener på vardera trettio minuter, där varje scen spelas upp i realtid.

De tre olika scenerna komma alla utspelas backstage, bakom scenen före tre stora produktlanseringar; Macintosh, NeXT och iPod. En hel del som missas, kan man tycka, men antagligen har den begåvade manusförfattaren en smart tanke bakom det hela. Sorkin säger också att om om hans film förtjänar att avslutas med innehåll från den kända reklamfilmen “Here’s to the Crazy Ones“, så har han lyckats skriva en film som han kan vara nöjd över.

Spola fram till 22:30 i klippet ovan för att höra vad Sorkin säger om tankegångarna kring filmen om Steve Jobs.

Det ännu inte klart vem som ska karakterisera Steve Jobs. Även andra nyckelpersoner inom Apple, som Phil Schiller och Scott Forstall, kommer vara med i filmen. Inte heller de har fått en officiell dubbelgångare ännu.

Detta är den andra av två filmer om Steve Jobs som för tillfället produceras. Den andra, där Ashton Kutcher är den som ska gestalta Jobs heter kort och gott “Jobs” [IMDB] och förväntas ha premiär i slutet på sommaren nästa år.

VIA: THE NEXT WEB
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!