Övrigt

60Beat GamePad – spelkontroll till iOS med dubbla analoga spakar

GP001-2

Ännu har ingen riktig handkontroll för spelande på iOS släppts med framgång på marknande, vilket företaget 60Beat tänker försöka ändra på. Det som kan vara avgörande för att 60Beat ska lyckas är att deras nya handkontroll “GamePad” är utrustad med med två analoga spakar. GamePad kopplas in via hörlursuttaget och kommunicerar helt analogt med din iOS-enhet, ingen extern ström eller batterier krävs.

Jag ser två stora problem med GamePad. Det största problemet är att alla spel som ska kunna spelas med GamePad måste lägga in stöd i apparna för handkontrollen. Än så länge är spelutbudet riktigt skralt, med enbart två spel som du idag kan ladda ned från App Store med GamePad-stöd. Enligt företaget själva är fler spel på gång och ett helt gäng kommer finnas tillgängliga när vi huttrar in i februari nästa år, men så länge de stora speltillverkarna inte är med på tåget blir denna produkt rätt meningslös.

Det andra stora problemet är hur villiga alla iOS-människor är att spela sina spel utan ljud. För om GamePad kommunicerar via hörlursuttaget så bör ju iOS-enheten stänga av den inbyggda högtalaren. Tyvärr visas eller förklaras inte detta av 60Beat.

GamePad kostar 50$, och finns att köpa från 60Beat.com. Fraktkostnaden till Sverige går på 17$, och i svenska kronor räknat kostar det dig under femhundralappen att köpa en GamePad.

Klippet nedan visar en demonstration av handkontrollen:

[youtube id=nzw3HOG0Od8]

Jag tänker direkt: GTA 3 på min iPad + GamePad = glida runt bekvämt i en Mafia Sentinel. Fast utan ljud då. Vad tänker ni?

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!