Övrigt

6000 sajter drivs fortfarande av Windows XP

Microsoft har under lång tid basunerat ut att support och utveckling av Windows XP avslutades den 8 april i år. Efter 12 år får Windows XP äntligen gå i pension.

Detta hindrar dock ingen från att använda operativsystemet, även om det är förenat med säkerhetsrisker att använda ett operativsystem som inte längre uppdateras.

Säkerhetsföretaget Netcraft har publicerat en rapport som visar oroande siffror som visar att mer än 6000 sajter fortfarande drivs av maskiner med Windows XP. I rapporten nämns Kina som flitiga användare av Windows XP men står faktiskt bara för 3 procent av dessa 6000 sajter.

Särskilt häpnadsväckande är att 14 av dessa sajter tillhör amerikanska myndigheter varav en av dem driver ett system för webmail åt staten Utah.

När undersökningen gjorde upptäcktes samtidigt 50 000 sajter som drivs av Windows NT 4.0 som fick sin sista säkerhetsuppdatering 31 december år 2005. Australiensiska posten är en av dessa som har haft samma operativsystem på sina webbservrar sedan 13 år tillbaka.

[source:http://news.netcraft.com/archives/2014/04/08/thousands-of-websites-still-hosted-on-windows-xp.html “Netcraft”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!