Övrigt

6 saker Apple kan förbättra med Mac App Store

mac_app_store1

Tuaw.com har idag publicerat en lista med 5 saker som Apple borde förbättra i Mac App Store, och det är inte meningen att bara själa deras artikel men deras förslag är riktigt bra.

  1. Lägg till tidigare köpta Appleprogram i Mac App Store
    Det här borde man verkligen kunna lösa, program som man tidigare har köpt från Apple till exempel iLife, iWork, Aperture med flera borde man på något sätt få “importera” till Mac App Store. Det är vansinnigt smidigt att ha alla sin köpta appar på ett och samma ställ om man exempelvis köper en ny dator eller gör en ny installation av Lion när det är dags. Som det är idag uppdateras vissa program via Mac App Store och vissa via den inbyggda uppdateraren i OS X, vore väl smidigare både fär användaren och Apple om alla uppdateringar kom från samma ställe.
    Något som är märkligt som man också påpekar i artikeln är att program köpta utanför Mac App Store inte längre visas som installerade i Mac App Store som det gjorde tidigare.
  2. Bättre sorteringsmöjligheter för köpta program
    Idag kan man finns bara ett sätt att se sina köpta appar och det är i den ordning man köpte dom. I takt med att man köper fler program och listan blir lång så växer behovet av att kunna sortera listan på flera sätt för att få en mer överskådlig vy.

  3. Skärmsläckare och widgets
    Jag håller med om att man borde kunna ladda ner även skärmsläckare och widgets via Mac App Store, det finns ingen anledning att man ska behöva leta efter dessa på andra ställen. Men det jag främst vill se här är Safaritillägg. Det finns många bra tillägg till Safari men dom presenteras på ett mycket dåligt sätt vilket jag tror bidrar till att få använder dem.

  4. Flikar
    Att låta oss navigera runt i butiken med hjälp av flikar borde vara lätt att lösa och skulle förbättra upplevelsen rejält.

  5. Video trailers
    Kanske den mest självklara förbättringen av dom alla. Självklart borde man som utvecklare kunna presentera sin app med en video. Text och ett fåtal skärmdumpar duger inte när det gäller mer komplexa spel eller program. Som det är idag tvingas man ofta lämna App Store för att googla fram en video som visar appen.
  6. Ångerrätt
    Här anser jag att  Tuaw har missat en viktig punkt som är lika viktig för OS X som för iOS. Det finns många bra appar men det finns också en hel del skit som man ångrar att man köpt redan efter ett par minuter. Dessa borde man kunna få pengarna tillbaka för inom en viss tid. Och ännu viktigare är det för program som kostar lite mer.

    Ta Aperture som exempel, 600 kronor är ingen förmögenhet men trots allt en hel del pengar. Den informationen du får i Mac App Store består av text och några skärmdumpar och sen ska du avgöra om det är värt 599 kronor. Aperture är definitivt värt pengarna men det passa inte för alla, många klarar sig minst lika bra och ofta bättre med iPhoto. Visst borde man kunna prova programmet under en tid och se om det uppfyller ens förväntningar.
    Aperture är dessutom ett lysande exempel på ett program där all information finns, inklusive videoguider, gratis testversion med mera, men inte i Mac App Store och inte ens med en tydlig länk till all denna relevanta information. Detta kan enkelt förbättras.

    Hur lång ska ångerrätten vara? i Taiwan har Apple tvingats införa 7 dagars ångerrätt vilket jag kan tycka är alldeles för mycket för många appar. Många av spelen i App Store kan man spela färdigt på den tiden och sedan lämna tillbaka vilket vore en katastrof för utvecklarna. Här skulle det kanske räcka med 15 minuter eller liknande. Mer komplexa program hinner du inte testa på ett vettigt sätt på 15 minuter, kanske inte ens på ett dygn så där kanske 7 dagar är en bra tidsperiod.
    Jag anser att det bästa vore att låta utvecklarna själva bestämma hur lång tid man ska kunna prova appen, men kanske ha 15 minuter som minimum.

Vad vill ni se för förbättringar?

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!